10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportScăpaţi de lanterna roşie!

Scăpaţi de lanterna roşie!

Handbalistele craiovene joacă astăzi (de la ora 17.00) la Bacău un meci decisiv pentru menţinerea în Liga Naţională. Oltencele pot părăsi ultimul loc dacă bat echipa moldoveană, aflată la un punct în faţa lor.

Lupta pentru evitarea retrogradării devine din ce în ce mai stânsă cu patru etape înainte de finalul Ligii Naţionale de handbal feminin. Patru echipe – SCM Craiova (locul 14, 10 puncte), CSM Bacău (locul 13, 11 puncte), CSM Cetate Deva (locul 12, 12 puncte) şi Neptun Constanţa (locul 11, 14 puncte) – au emoţii pe final de sezon şi speră să evite ultimele două locuri, care înseamnă retrogradarea directă în Divizia A. Ocupantele locurilor 11 şi 12 din prima ligă vor disputa meciuri de baraj cu formaţiile clasate pe primele două locuri în cele două serii ale Diviziei A, dacă nu cumva cei de la Federaţia Română de Handbal vor schimba regulamentul pe parcurs.
SCM Craiova stă cel mai prost în clasament, pe ultimul loc, iar astăzi, de la ora 17.00, are loc un meci extrem de important, pe terenul formaţiei de pe penultimul loc, CSM Bacău, echipa pe care în tur au învins-o la Filiaşi cu scorul de 24-21. O victorie a elevelor lui Bogdan Burcea ar face ca SCM să părăsească ultimul loc şi să acumuleze cu un punct mai mult decât formaţia din oraşul lui Bacovia. Egalul şi înfrângerea nu le avantajează pe handbalistele craiovene. Delegaţia craioveană a plecat ieri spre Moldova. Antrenorul Burcea are tot lotul valid şi se gândeşte doar la victorie: „Am învins sâmbătă Constanţa, dar, dacă nu batem la Bacău, acea victorie nu are valoare. Sper să continuăm în aceeaşi manieră şi să ne atingem obiectivul“.
De partea cealaltă, antrenoarea secundă a CSM Bacău, Gabriela Manea, spunea după meciul cu Corona Braşov, pierdut de moldovence cu 27-23, că are jucătoare limitate şi că nu poate promite nimic. „Aşa se întâmplă când ai o echipă cu jucătoare limitate, iar pe bancă ai alte şapte la fel. Ne așteaptă un meci greu, Craiova declarând de două săptămâni încoace că vine să ne bată. Eu cred că normal ar fi să nu pierdem nici un punct, dar nu mai pot să promit nimic“, a spus Manea, conform Ziaruldebacău.

Craiova, avantajată
de program

Într-o analiză făcută de site-ul Handbalvolei, pe baza programului celor patru echipe şi a locurilor în clasament, CSM Bacău pare formația cu şansele cele mai mici să părăsească locurile retrogradabile, asta prin prisma evoluţiei din ultima vreme, dar şi a faptului că va întâlni adversari incomozi. În afară de Craiova, CSM Bacău va mai întâlni Zalău (locul 3, deplasare), Brăila (locul 4, acasă) şi Baia Mare (locul 8, deplasare).
Acelaşi site apreciază că SCM Craiova are şanse mari să evite ultimele două locuri, deoarece echipa este în formă, are un program uşor, iar jucătoarele au salariile la zi. În afară de confruntarea de la Bacău, oltencele vor mai întâlni pe teren propriu Oţelul Galaţi (locul 5) şi HCM Roman (locul 10) şi se vor deplasa la Zalău, echipă antrenată de Gheorghe Tadici. CSM Cetate Deva continuă parcursul din ultimele sezoane, când a luptat pentru supravieţuire. Meciul cu Neptun Constanţa (restanţă) din 2 mai se anunţă decisiv pentru formaţia din Deva, care mai are de disputat cinci partide. În afară de confruntarea cu echipa de la malul mării, Deva va mai întâlni Oltchim (locul 1, deplasare), „U“ Jolidon Cluj (locul 2, acasă), CSM Bucureşti (locul 7, deplasare) şi Corona Braşov (locul 6, acasă). În fine, Neptun Constanţa, echipă cu probleme financiare, are şanse să prindă un loc de baraj. Constănţencele au meciuri cu Oţelul (locul 5, deplasare), Roman (locul 10, acasă), Oltchim (locul 1, deplasare), „U“ Jolidon Cluj (locul 2, acasă) şi restanţa de la Deva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS