5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Puncte vitale

Pandurii Târgu Jiu – Voinţa Sibiu
Stadion „Municipal“, astăzi, ora 21.30 (Digi Sport 1).
Pandurii: Mingote – Unguruşan, Viera, Rada, Vlad – Voiculeţ, Nistor, Maxim – Lemnaru, Batin, Ibeh.
Antrenor: Petre Grigoraş.
Voinţa: B. Miron – Sg. Bar, C. Apostol, N. Grigore – C. Lungu, Beza, Cl. Bunea, Nicola – Cigan, Lukanovici, I. Popa.
Antrenor: Alexandru Pelici.

Pandurii Târgu Jiu vrea să pună capăt seriei de nereuşite din retur, în ciuda evoluţiilor foarte bune, în meciul cu o echipă ce încearcă să supravieţuiască în Liga 1

Gata cu lamentările la Pandurii! Petre Grigoraş vrea prima victorie în 2012 cu Voinţa Sibiu, o echipă din zona retrogradării. Nu le va fi, însă, uşor pandurilor să desfacă apărarea supraaglomerată a ardelenilor. Grig le cere elevilor săi răbdare, iar fanilor, să-şi susţină echipa. „Ne trebuie punctele să ne revenim. Echipa e datoare, în primul rând, faţă de ea. Şi, implicit, e datoare faţă de cei care o urmăresc. Avem nevoie mai mult ca niciodată de aportul suporterilor. Trecem printr-o situaţie destul de delicată, după trei etape am câştigat un singur punct când aveam posibilitatea să câştigăm mult mai multe. Va fi foarte greu cu Sibiu. E o echipă incomodă, care se apără foarte bine în deplasare, supraaglomerat, şi ne va trebui multă răbdare, în primul rând, şi puţină şansă, pentru că văd că ne lipseşte. Voinţa vine după o înfrângere pe teren propriu şi va încerca să scoată punct sau puncte la noi. Noi nu mai avem voie să facem paşi greşiţi pentru că situaţia se va înrăutăţi. E o problemă de moral. Eu cred că jucătorii se vor mobiliza exemplar şi vom avea câştig de cauză. Am speranţe că vom câştiga această partidă, indiferent de absenţele pe care le avem“, a declarat Petre Grigoraş.

Cardoso, în afara lotului

Petre Grigoraş nu a mai tolerat gafele brazilianului Alexandre Cardoso şi l-a exclus din lot pe o perioadă nedeterminată. Cardoso nu a fost convocat pentru jocul cu Voinţa Sibiu şi va reveni doar atunci când îşi va revizui atitudinea şi va demonstra că-şi merită salariul de profesionist la Pandurii. „Trebuie
să-şi revizuiască atitudinea faţă de echipă pentru că greşelile lui se repetă. Asta de la Cluj nu e o greşeală omenească. E o luare la mişto, şi-a bătut joc de munca întregii echipe. Nu am altă soluţie. Risc să pierd vestiarul. Greşeală la Braşov, greşeală cu Dinamo, greşeală la CFR. Dacă ar fi fost o singură greşeală nu aş fi comentat absolut nimic, dar ce zic ceilalţi? O greşeală omenească o înţeleg, dar acum nu e cazul. Pur şi simplu, îşi pierd şi jucătorii încrederea în mine dacă merg în continuare pe mâna aceluiaşi jucător. Îl atenţionasem şi înainte de joc, şi la pauză să joace simplu, să nu mai încerce floricele. A vrut să facă şi el o braziliană de-a lui“, a motivat Grigoraş decizia excluderii lui Cardoso.
Nici căpitanul Mihai Pintilii nu va evolua cu Sibiul, fiind suspendat. În schimb, va reveni Claudiu Voiculeţ. „Va trebui să ne descurcăm, să nu mai găsim motive sau scuze. Trebuie soluţii şi în orice condiţii trebuie să câştigăm meciul cu Sibiul. Altfel, situaţia noastră se înrăutăţeşte şi e păcat de tot ce s-a făcut până acum“, a mai spus Grigoraş.
Pandurii şi Voinţa Sibiu s-au mai întâlnit o singură dată în Liga 1, în turul acestui sezon, când scorul a fost egal, 0-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS