5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii, pe podium la Felix

Oltenii, pe podium la Felix

Campionatul Naţional de cros, desfăşurat weekendul trecut în localitatea Băile Felix, s-a bucurat de o participare numeroasă, la start fiind prezenţi 666 de sportivi (317 la feminin, 349 la masculin) care au concurat la următoarele categorii de vârstă: copii I, copii II, copii III, juniori I, juniori II, juniori III, tineret şi seniori. Distanţa de parcurs a fost în funcţie de categoria de vârstă, de la 1.500 de metri, pentru cei mai tineri competitori, până la 10.000 de metri, pentru seniori.
Oltenii au urcat pe podium de 12 ori, iar reprezentanţii cluburilor din Craiova au obţinut şapte medalii, dintre care trei LPS „Petrache Trişcu“, două CS Universitatea şi tot două CSM. Sportivii clasaţi pe primele patru locuri au obţinut dreptul de participare la Campionatul Balcanic de cros, programat la sfârşitul lunii, în Turcia. Medalii de aur au obţinut Daniel Matei (CSS Caracal, copii I) şi echipa feminină de la CS Pandurii Târgu Jiu (Laura Popescu, Maria Creţan, Flori Suciu, Mariana Fica, Adela Goşa). CS Universitatea Craiova a obţinut o medalie de argint, prin Florina Pierdevară, şi una de bronz, prin Ionela Dincă, ambele la junioare 1 (6.000 metri). Ambele sportive au fost cooptate în lot pentru balcaniadă.
CSM Craiova a câştigat două medalii, ambele la seniori. Marius Buşcă a obţinut argint la individual, iar împreună cu echipa a luat bronz. Din echipă au mai făcut parte Andrei Ştefana, Alin Florea, Cezar Bobolicioiu şi Ştefăniţă Dragomir. LPS „Petrache Trişcu“ a obţinut trei medalii, la categorii mici de vârstă, după cum urmează: argint pentru echipa masculină de juniori 2 (Aurel Rotaru, Alexandru Corzanu, Bogdan Stana, Mihăiţă Câtu, Ion Daniel), bronz pentru echipa feminină junioare 3 (Maria Cioveie, Daniela Bogdan, Andreea Zamfir, Ştefania Sandu) şi bronz  – Marius Constantin (categoria copii 3). Pe lângă titlul naţional, CS Pandurii Târgu Jiu a mai câştigat o medalie de bronz, la echipe copile 2 (Denisa Stroescu, Bianca Nebancia, Teodora Deaconescu, Bianca Petcuţ şi Andreea Berki). Şi CSS Caracal a mai obţinut un argint, pe lângă titlul naţional al lui Matei. Pe treapta a doua a podiumului a urcat echipa masculină de copii 3 a clubului oltean (Florentin Stae, Mihai Constantin,  Dragoş Pavel, Mihai Stancu). LPS Târgu Jiu a obţinut o medalie, bronz, la echipe feminin, junioare 1 (Adela Bălţoi, Mădălina Enache, Elena Jilavu, Diana Guramba, Larisa Trică)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS