10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, încă opt zile în Turcia

Pandurii, încă opt zile în Turcia

Deoarece reluarea campionatului s-a amânat pentru începutul lunii martie, Pandurii şi-a mai programat un stagiu de opt zile în Antalya, unde are condiţii bune de pregătire spre deosebire de România unde terenurile sunt sub zăpadă. Lotul pandurilor s-a reunit ieri la Bucureşti şi a susţinut un antrenament, la Mogoşoaia, iar astăzi, la ora 11.00, este programată plecarea spre Turcia. Ionuţ Tătaru, depistat cu varicelă, şi Olimpiu Bucur, ce va fi împrumutat la o echipă de Liga a 2-a, au rămas acasă. În schimb, a fost convocat Lucian Fărcăşanu de la Pandurii II. În acest ultim stagiu, Pandurii va juca şi un amical, cel mai probabil în compania echipei Petrolul Ploieşti. „De pe 20 februarie, când vom ajunge practic în Turcia, vom relua pregătirea normală timp de şapte-opt zile. Oricum, nu vom rămâne prea mult peste program în Antalya, pentru că va trebui să ne întoarcem în ţară să ne reobişnuim cu condiţiile de antrenament şi joc din România“, a declarat Petre Grigoraş.

Matulevicius
nu mai vine

Transferul atacantului lituanian Deivydas Matulevicius a picat. Vârful testat de Grigoraş în primele două stagii a fost direcţionat de clubul de care aparţine, Zalgiris Vilnius, către altă echipă după ce gorjenii s-au codit să achite suma de 120.000 de euro. „Nu s-a rezolvat şi sunt şanse minime să-l mai legitimăm. Jucătorul împreună cu preşedintele clubului Zalgiris Vilnius trebuia să vină la Bucureşti să perfectăm actele, dar ne tot amână. Noi am aflat din sursele noastre că jucătorul este acum la probe la o echipă din Polonia. Ne înţeleseserăm să plătim 120.000 de euro, dar noi doream să achităm banii eşalonat. Aveam acordul cu jucătorul, dar acordul cu clubul expirase deoarece noi nu ne-am hotărât rapid, am vrut să-l mai vedem la lucru. Era normal, pentru că 120.000 de euro e o sumă destul de mare. Nu stăm în Matulevicius. O să ne orientăm către alţi jucători, avem piste. Ar putea veni Ţucudean sub formă de împrumut, poate ne orientăm să-l luăm pe Anton“, a declarat preşedintele executiv al clubului Pandurii, Eugen Pârvulescu.
Petre Grigoraş va testa în Antalya încă doi tineri jucători care se pregătesc deja sub comanda preparatorului fizic al pandurilor, însă nici tehnicianul nu crede că aceştia sunt soluţii reale pentru retur. „Am înţeles că ar mai fi doi jucători în probe, doi tineri de 20-21 de ani. Ne vor aştepta acolo împreună cu alţi trei jucători de la Pandurii care au rămas în Turcia: Brata, Băcilă şi Cardoso. Cum spuneam, sunt doi jucători tineri şi, sincer, nu cred că i-ar putea înlocui pe Stromajer, Chiricheş, Rusu sau altcineva“, a declarat Grigoraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS