10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRomânii şi-au aflat adversarii

Românii şi-au aflat adversarii

Monica Niculescu, Simona Halep, Alexandra Dulgheru, Sorana Cîrstea, Alexandra Cadanţu şi Irina-Camelia Begu, în ordinea poziţionării pe tablou, sunt cele şase jucătoare din România care vor evolua la ediţia din acest an a Australian Open, primul turneu de mare şlem al anului. Monica Niculescu, singura dintre jucătoarele din România cotată printre favorite, are o misiune de foc în primul tur contra franţuzoaicei Alize Cornet. Simona Halep, locul 57 WTA, va întâlni o jucătoare din calificări la a doua prezenţă pe tabloul principal de la Australian Open. Halep a ajuns în 2011 până în turul al treilea.
Sorana Cîrstea şi Alexandra Dulgheru vor avea parte de două adversare de top în primul tur. Sfertfinalistă în această săptămână la Hobart, Cîrstea o va înfrunta pe favorita gazdelor şi a şasea favorită Samantha Stosur. Eliminată în turul doi la Sydney, Dulgheru se va confrunta cu rusoaica Vera Zvonareva, cap de serie numărul 7, una dintre obişnuitele fazelor superioare ale turneelor de mare şlem. Prezentă în premieră pe tabloul principal al unui turneu de mare şlem, Alexandra Cadanţu (109 WTA) se duelează în primul tur cu Roberta Vinci din Italia, a 23-a favorită a turneului. Irina-Camelia Begu va juca de la egal la egal cu reprezentanta Spaniei, Carla Suarez Navarro, la prima sa participare la Australian Open. Mădălina Gojnea a pătruns, vineri, în ultimul tur al calificărilor pentru tabloul principal de la Australian Open. Ea a trecut rapid de Reka-Luca Jani din Ungaria, cu 6-1, 6-0. Gojnea, ocupanta locului 186 în clasamentul mondial, o va întâlni pentru un loc pe tabloul principal pe franţuzoaica Irene Pavlovic.
Tot vineri a intrat pe teren şi Mihaela Buzărnescu, care însă a pierdut în trei seturi disputa cu Stefanie Voegele din Elveţia, scor 3-6, 6-4, 2-6.
La masculin, Victor Hănescu îl va întâlni pe germanul Tobias Kamke, în runda inaugurală. În cazul în care va trece de Kamke, Hănescu va juca în turul doi cu învingătorul meciului dintre ucraineanul Alexandr Dolgopolov, favoritul numărul 13, şi australianul Greg Joens.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS