10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCardoso, Moş Crăciun din Brazilia

Cardoso, Moş Crăciun din Brazilia

Fotbalist polivalent, Alexandre Cardoso va juca şi rolul de Moş Crăciun pentru familia sa din Brazilia

Dorul de casă, de familie nu l-a lăsat pe Alexandre Cardoso să zăbovească prea mult în România la finalul sezonului. Imediat după banchetul de sfârşit de an, brazilianul s-a îmbarcat în avion şi a plecat acasă. „Cea mai mare plăcere a mea e când îmi văd părinţii“, a explicat Cardoso graba. Alexandre nu are nici o dorinţă de la Moş Crăciun. „La vârsta mea, eu nu-i mai scriu lui Moş Crăciun, eu citesc. Citesc ce vrea nepoata mea, părinţii, fraţii. Când eşti mic vine Moş Crăciun la tine, când eşti mare tu te îmbraci în Moş Crăciun“, a spus brazilianul pentru GdS.
Deşi este de patru ani în România, Alexandre Cardoso abia acum a făcut cunoştinţă cu tradiţiile româneşti de Sărbători. Tăierea porcului l-a surprins cel mai tare. „În Brazilia, din regiunea unde sunt eu, nu avem astfel de tradiţii. Mâncăm şi noi carne de porc de Sărbători, dar nu tăiem porcul, ci cumpărăm carnea deja pregătită pentru prăjit sau de pus la cuptor. A fost prima dată când am mâncat şorici şi m-am speriat pentru că nu sunt obişnuit să văd porcul mort. E foarte frumos şi mi-a plăcut“, a afirmat Cardoso.

Cardoso, fanul României

Cotat la 1.000.000 de euro de transfermarkt.de, Alexandre Cardoso este cel mai scump jucător de la Pandurii. Fotbalist polivalent, Cardoso a fost folosit în acest sezon pe patru posturi diferite, fundaş central, fundaş stânga, mijlocaş ofensiv stânga şi atacant şi a dat satisfacţie de fiecare dată. Brazilianul este golgheterul la zi al gorjenilor, cu cinci reuşite, una antologică, cu călcâiul. Cu toate că impresarul său l-a prezentat mai multor echipe printr-un nou clip care cuprinde şi jocurile acestui sezon, Cardoso nu are de gând să plece de la Pandurii. „Vreau să rămân în România, m-am obişnuit, am început să înţeleg mai bine limba. Nu mă văd la altă echipă. Dacă vine o echipă şi se interesează de mine, mă gândesc“. România are un loc special în inima lui Cardoso, care îşi doreşte ca naţionala lui Piţurcă să se califice la Mondialul din Brazilia. „Sincer, ar fi pentru mine o bucurie mare dacă naţionala României s-ar califica la Campionatul Mondial. Să văd nişte colegi acolo. Dacă se califică, va fi a doua echipă a mea, prima e Brazilia. Dacă vor juca împreună, îmi va fi greu. Chiricheş, Pintilii, Matei, Brata sunt jucători tineri şi de calitate şi ar fi o bucurie mare pentru mine să văd un jucător care mi-a fost coleg de echipă la un nivel cât mai sus“. Alexandre Cardoso nu a uitat nici fanii de la Târgu Jiu: „Sărbători Fericite le transmit suporterilor din Târgu Jiu şi un an 2012 plin de surprize plăcute“.

Grigoraş, cel mai tare şi din ţară

Petre Grigoraş este cel mai apreciat tehnician ce antrenează în România. În ancheta Gazetei Sporturilor, antrenorul echipei Pandurii s-a clasat pe locul trei, după Dan Petrescu (Kuban Krasnodar, Rusia), 24 de puncte, şi Mircea Lucescu (Şahtior Doneţk, Ucraina), 17 puncte. Grigoraş a strâns mai multe sufragii de la suporteri, redactorii
Gazetei, căpitanii şi preşedinţii echipelor din Liga 1 decât Dorinel Munteanu, campion cu Oţelul Galaţi, clasat pe locul patru, zece puncte, tehnicianul liderului la zi al Ligii 1, Liviu Ciobotariu, locul 5, 8 puncte şi fostul antrenor al naţionalei, Răzvan Lucescu, locul 6, 2 puncte.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII