17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportKaratiştii de la Washi s-au întors încărcaţi de medalii din Serbia

Karatiştii de la Washi s-au întors încărcaţi de medalii din Serbia

Sportivii de la clubul Washi Craiova au obţinut la Campionatul Mondial opt medalii, dintre care patru titluri de campioni. Concursul din Serbia s-a bucurat de o participare numeroasă, aproximativ 800 de karatişti, din 40 de ţări.

Obişnuiţi cu participarea la concursuri de anvergură, karatiştii de la clubul Washi Craiova, pregătiţi de profesorii Daniel Antici şi Simona Cojocariu, au obţinut rezultate notabile şi la cel mai recent concurs la care au participat, Campionatul Mondial de karate Fudokan, desfăşurat în capitala Serbiei, Belgrad. Competiţia a adunat la start aproape 800 de concurenţi (toate categoriile de vâstă, începând de la şase ani şi terminând cu seniorii) din 40 de ţări, iar clubul craiovean a obţinut opt medalii, dintre care patru de aur, două de argint şi două de bronz. Cea mai importantă performanţă poate fi considerat titlul mondial obţinut de Adela Marin la seniori, în proba de kata individual.
Maria Antici a concurat la categoria de vârstă copii 1 (12-13 ani) și a urcat de patru ori pe podium, câştigând medalii de toate culorile. Sportiva a obţinut două medalii de aur, la kata individual şi en-bu mixt, unde a făcut pereche cu Andrei Wojcicky, o medalie de argint la kata echipe feminin, alături de Alina Ciobanu Zamfir şi Alexandra Ţecu, şi o medalie de bronz la Kihon kumite individual.
Al patrulea titlu mondial a fost obţinut de echipa de en-bu mixt, alcătuită din Alexandra Ţecu şi Andrei Nicoliţă, la categoria copii 2 (10-11 ani). Andrei Nicoliţă a mai luat un argint, la kumite individual. Şi Marius Marogel a urcat pe podium, obţinând medalie de bronz la kihon kumite individual. Aproape de o medalie a fost şi echipa masculină de en-bu, formată din Andrei Nicoliţă şi Marius Marogel, care a ocupat locul patru. Alt participant de la Washi, Răzvan Gigea (categoria copii 3, 8-9 ani), s-a clasat în primii 12 sportivi la categoria sa.

Daniel Antici, mulţumit de rezultate

Vorbind despre rezultatele copiilor, antrenorul Daniel Antici s-a declarat mulţumit şi a precizat că întrecerea a fost dificilă. „Timp de trei zile, s-a concurat de dimineaţa până seara. Au fost mulţi sportivi, iar ruşii, care au mers cu două loturi, polonezii, ciprioţii şi italienii au fost foarte buni, dominând la multe categorii. Rezultatele noastre au fost foarte bune, după părerea mea. Adela Marin este în primul an la seniori şi a dovedit că se descurcă bine şi la această categorie. Sportivii noştri care au urcat pe locurile doi şi trei ar fi putut urca mai sus. Pentru deplasarea în Serbia, juniorii au fost susţinuţi financiar de CEZ România, iar pentru Adela Marin costurile deplasării au fost suportate de Microcomputer Service Craiova. Ne-au ajutat mult“, a spus antrenorul de la Washi, care speră că după aceste rezultate va veni Moş Crăciun şi la sportivii săi, măcar cu dulciuri. Karatiştii craioveni se vor mai antrena două zile, după care vor lua o binemeritată vacanţă până pe 9 ianuarie, când vor începe pregătirea pentru un nou sezon competiţional.
Daniel Antici a mai spus că, pe lângă rezultatele bune la karate, sportivii de la Washi învaţă bine la şcoală. Marogel, Maria Antici şi Zamfir Ciobanu sunt elevi la Şcoala nr. 18 „Sfântu Dumitru“, Wojcicky este la Şcoala nr. 22 „Mircea Eliade“, Nicoliţă – la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“, Gigea – la Colegiul Naţional „Carol I“, Ţecu este la Şc. nr. 33, iar Adela Marin urmează un master la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII