14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, în faţa unui prag istoric

Pandurii, în faţa unui prag istoric

Pandurii Târgu Jiu poate termina turul cu 29 de puncte, în cazul unei victorii cu Concordia Chiajna, record absolut în istoria clubului gorjean

Stadion: „Municipal“, astăzi, ora 20.00, DigiSport 1
Pandurii: Mingote – Ad. Rusu, Viera, Chiricheş, Al. Vlad – Maxim, Pintilii, Nistor – Lemnaru, Batin, Cardoso.
Antrenor: Petre Grigoraş.
Concordia: Gospodinov – P. Marin, Mamele, Bozga, Vitinha – M. Stere, Muzac, Chiţu, I. Iordache – Salem, Bălţoi. 
Antrenor: Laurenţiu Diniţă.
Vor arbitra: D. Istrate – Ed. Ungureanu, G. Dănănae.

Indiferent de deznodământul jocului cu nou-promovata Concordia Chiajna de pe „Municipal“, Pandurii va termina prima parte a sezonului în obiectiv, adică locurile 6-10. Dar, în cazul unui succes, aşteptat, de altfel, şi prin conjunctura rezultatelor, trupa lui Petre Grigoraş ar putea încheia turul pe loc de cupe europene, ceea ce ar fi fantastic pentru olteni, care s-au zbătut mereu în mediocritate. Şi pentru a evidenţia diferenţele dintre ediţiile trecute de campionat şi cel în curs, trebuie spus că maximul obţinut în precedentele cinci ediţii, la jumătatea sezonului, a fost de 22 de puncte. Cât despre Chiajna, echipa fostului pandur Ilie Iordache, nu trebuie condamnată dinainte pentru că în deplasare a reuşit trei puncte pe terenuri grele, cu Oţelul, „U“ Cluj şi Ceahlăul. „Uitându-ne la clasament, pare un joc uşor. Dar, văzând jocul lor cu Gaz Metan din runda trecută, nu e aşa simplu. Au câţiva jucători cu experienţă, ca Ilie Iordache, Mihai Stere, care se pare că e suspendat cu noi, Petre Marin. E posibil ca ei să nu ţină 90 de minute şi, dacă impunem noi ritmul pe care l-am avut în ultimele partide, avem o şansă în plus. Vrem să încheiem turul cu o victorie, să lăsăm o impresie bună şi punctele obţinute să ne permită să pregătim returul în linişte“, a declarat „secundul“ pandurilor, Marian Dinu. Singura absenţă din tabăra oltenilor este mijlocaşul Voiculeţ, suspendat.

Vranjes şi Stromajer, doar amintiri

Exclus din lot de Petre Grigoraş după ce a refuzat postura de rezervă cu Rapid, în Giuleşti, Stojan Vranjes a fost pus pe lista de transferuri de către oficialii clubului Pandurii. „Vă jur că Vranjes nu va mai intra în cabina mea! Prin ce a făcut, nu m-a jignit pe mine, ci toată echipa. Vă mărturisesc că echipa s-a simţit cel mai prost, nu eu. Şi poate eu am greşit atunci când am acceptat deja câteva compromisuri. Aşa că, dacă va mai fi Vranjes la Pandurii de acum încolo, nu voi mai fi eu!“, a răbufnit Grigoraş.
Vranjes este la a doua abatere în acest sezon, fiind trimis la echipa a doua în urmă cu câteva etape, după ce şi-a depus memoriul pentru a deveni liber de contract, invocând faptul că înţelegerea cu Pandurii nu era în limba maternă. „Dacă în iarnă va fi o ofertă, atunci va pleca, dar nu gratis. Să fie clar că nu pleacă nimeni aşa, că nici noi nu am luat de la cineva vreun jucător fără să plătim“, a declarat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu. 
Şi Jaka Stromajer are aceeaşi soartă, acesta refuzând să se mai prezinte la echipă după ce o gorjeancă i-a intentat proces de paternitate. „Nu va mai exista iertare cu Stromajer pentru că nu va mai veni la Târgu Jiu, iar Vranjes este la a doua recidivă şi nu trebuie să mai acceptăm acte de indisciplină de genul acesta“, a spus şi Marian Dinu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII