15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024

Victorie de moral

Voleibalistele din Bănie au obţinut prima victorie cu 3-0 din acest sezon, în disputa cu CSU Medicina Târgu Mureş. Succesul a reprezentat o descătuşare pentru Denisa Rogojinaru şi colegele sale, care veneau după două înfrângeri.

Jocul bun de săptămâna trecută, de pe terenul campioanei din Constanţa, le-a făcut pe voleibalistele de la SCM-U Craiova să abordeze cu mare încredere meciul de miercuri, de pe teren propriu, cu CSU Medicina Târgu Mureş, din cadrul etapei a patra din Divizia A1.
Şi „medicinistele“ aveau un moral bun după victoria din etapa a treia în faţa vicecampioanei din sezonul trecut, Ştiinţa Bacău, care le-a propulsat pe locul cinci în clasament. Partida din Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ s-a desfăşurat sub semnul echilibrului, cu greşeli de ambele părţi, dar oltencele, susţinute de public, s-au concentrat mai mult în momentele-cheie şi au obţinut prima victorie cu 3-0 (26-25, 25-23, 25-23) din acest campionat.
O victorie de moral, a doua din acest sezon, de care elevele lui Berti Văsuică şi Puşa Dina aveau nevoie, pentru că veneau după două insuccese. „Ştiam că vom avea un meci greu, pentru că echipa din Târgu Mureş venea după o victorie în faţa vicecampioanei Ştiinţa Bacău. În primul rând, este un succes de moral, care ne aduce trei puncte în clasament, şi vreau să felicit fetele. Au avut momente de cădere în joc, dar şi-au revenit şi au câştigat seturile“, a spus „principalul“ Berti Văsuică, aflat la prima victorie de la revenirea pe banca tehnică a SCM-U. Pentru formaţia craioveană au evoluat următoarele jucătoare: Denisa Rogojinaru, Cristina Zanfir, Ioana Vasinca, Stanija Cana Maletic, Ana Maria Hambele, Ivana Stojadinovic, Janie Guimond – libero. A mai intrat: Raluca Purice.
 Antrenorul oaspetelor, Luka Valerijan, a recunoscut superioritatea Craiovei, punctând totodată că jucătoarele sale s-au crezut prea devreme câştigătoare: „Am spus de la începutul campionatului că sunt patru echipe care nu au voie să piardă acasă şi am inclus şi Craiova. Cred că fetele noastre puteau juca mai bine, dar au fost prea bucuroase după succesul cu Bacăul şi au început să se gândească prea devreme la victoria cu SCM-U Craiova“.
Oltencele au mai urcat un loc, până pe opt, iar etapa viitoare au meci la Sibiu, cu CSM, pe 30 noiembrie.
 
Băieţii joacă azi
cu Steaua

 
Echipa masculină de volei SCM-U Craiova întâlneşte astăzi, de la ora 17.00 (în direct la DigiSport), pe teren propriu, formaţia CSA Steaua Bucureşti, într-un joc devans din cadrul rundei a opta din Divizia A1. Adversarul este incomod, dar elevii lui Dănuţ Pascu promit că vor face tot posibilul să se impună şi să îşi ia revanşa după eşecul neaşteptat înregistrat etapa trecută la Cluj. „Este un meci dificil în faţa unei echipe puternice. Suntem cu lotul complet și sper să reuşim un joc bun. Trebuie să arătăm în teren ceea ce putem și sper să scoatem un rezultat pozitiv“, a spus Pascu înainte de joc.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII