30.1 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăSport„Piţi“ mizează pe tineri cu Belgia

„Piţi“ mizează pe tineri cu Belgia

Selecţionerul României va apela la jucători noi în amicalul de vineri, căutând astfel să întinerească lotul pentru calificările la Mondialul din Brazilia

Antrenorul naţionalei României, Victor Piţurcă, a convocat 23 de jucători pentru jocul amical contra Belgiei, programat vineri, de la ora 21.45, pe stadionul „Maurice Dufresne“ din Liege. „Pentru acest amical am hotărât să pun accent pe jucătorii tineri. Este interesant de urmărit cum vor reacţiona la acest nivel. La naţională vor fi chemaţi jucătorii care au cel puţin două meciuri în luna premergătoare convocării“, a precizat într-o conferinţă de presă selecţionerul României, care va miza pe următorii fotbalişti: Ciprian Tătăruşanu (Steaua), Silviu Lung Jr. (Astra Ploieşti), Cristian Bălgrădean (Dinamo) – portari; Srdjan Luchin (Dinamo), Marian Pleaşcă (Pandurii), Dorin Nicolai Goian (Glasgow Rangers), Valerică Găman (Astra), Vlad Chiricheș (Pandurii), Paul Papp (Vaslui), Răzvan Raţ (Şahtior Doneţk), Ştefan Radu (Lazio) – fundaşi; Gabriel Torje (Udinese), Dacian Varga (Kuban Krasnodar), Mihai Pintilii (Pandurii), Ionuț Neagu (Oţelul Galaţi), Răzvan Cociş (Rostov), Alexandru Bourceanu (Steaua), Costin Lazăr (PAOK Salonic), Cristian Tănase (Steaua) – mijlocaşi; Daniel George Niculae (Nancy), Alexandru Mihai Chipciu (FC Braşov), Ionuț Costinel Mazilu (Arsenal Kiev), Bogdan Sorin Stancu (Orduspor Kulubu) – atacanţi.

„E normal să pregătesc viitorul echipei naţionale“

Piţurcă a mai spus că partida cu Belgia va fi foarte utilă, explicând totodată absenţa unor jucători importanţi de la această acţiune. „Cu Belgia va fi greu, e o echipă puternică, are jucători foarte valoroşi, are lot de două echipe, dacă ţinem cont în ce campionate joacă. Sper să avem câştiguri după această partidă, sper ca şi rezultatul să fie bun, deşi e greu în aceste condiţii. Mă interesează şi rezultatele, dar sunt conştient că atunci când aduci jucători tineri, e mai greu să te aştepţi şi la rezultate pozitive. Nu vreau neapărat să întineresc lotul, dar sunt fotbalişti care au perspective, e normal să pregătesc viitorul echipei naţionale“, a spus tehnicianul. „Nu l-am luat pe Marius Niculae pentru că aşa am făcut strategia, aveam nevoie de jucători de viteză, el e mai lent, dar e un atacant la care ţin şi pe care îl voi avea în vedere în viitor. Dacă ştiam că joacă titular aseară (duminică – n.r.), l-aş fi chemat şi pe Bănel Nicoliţă. E bine că a şi marcat, e important pentru naţională. La fel şi Mutu, mă bazez pe el, chiar dacă are o vârstă, poate că peste un an nu va mai fi la naţională. Din acest motiv i-am luat pe Chipciu, pe Varga. Torje mai are până se va impune în fotbalul italian“, a punctat Piţi.

Alba-neagra
cu Grecia

A doua partidă amicală  din noiembrie, România – Grecia, se va disputa conform programării, adică pe 15, chiar dacă preşedintele FRF, Mircea Sandu, afirmase ieri-dimineaţă că întâlnirea fusese anulată. „Meciul cu Grecia nu se va mai disputa. Noi am făcut demersuri pentru Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, dar acestea au refuzat. N-am primit răspuns de la Slovacia şi Liechtenstein. Dar mai mult ca sigur că vom juca un singur meci, cu Belgia. Problema cu Grecia a fost locul de desfăşurare. Federaţia Germană nu şi-a dat acordul pentru că au avut probleme cu propriii suporteri şi într-o altă ţară nu vrea Grecia“, a declarat Mircea Sandu la DolceSport.
Situaţia s-a „răsturnat“ aseară, Federaţia Elenă de Fotbal anunţând că amicalul cu tricolorii se va juca pe 15 noiembrie, în localitatea austriacă Altach, pe stadionul „Cashpoint Arena“, la ora locală 20.30, după cum informează publicaţia greacă Novasports, citată de Mediafax.
Din toată această „afacere“, cel mai câştigat pare selecţionerul Victor Piţurcă: „Pe Radu Ştefan l-am chemat degeaba dacă vom disputa un singur amical (cu Belgia – n.r.), pentru că el e suspendat. Nu vrem să jucăm meciuri în România şi să auzim înjurături din tribune. Noi am dorit să jucăm la ei, în Grecia, dar n-au vrut, din cauza problemelor din ţară pe care le au“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII