14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportExamen în „Regie“ pentru pandurii lui Grigoraş

Examen în „Regie“ pentru pandurii lui Grigoraş

Sportul Studenţesc – Pandurii Târgu Jiu
Stadion „Regie“, duminică, ora 14.00 (Digi Sport 1).
Formaţii probabile:
Sportul:
Popescu – Beţa, Lung, Patriche, Farmache – Lungu – Cheţan, Lazăr, Ghinga, Ferfelea – Curelea. Antrenor: Daniel Timofte.
Pandurii: Mingote – Pleaşcă, Ad. Rusu, Cardoso, Al. Vlad – Voiculeţ, Pintilii, Nistor – Vranjes, Lemnaru, Stromajer. Antrenor: Petre Grigoraş.

Gorjenii speră să-şi continue parcursul bun din Liga 1, în ciuda problemelor de lot cu care se confruntă

Pandurii Târgu Jiu nu a reuşit nici o victorie în „Regie“ de-a lungul înfruntărilor directe cu Sportul. „Studenţii“ s-au impus cu 4-0 în sezonul 2005-2006 şi cu 2-1 sezonul trecut, în singurele dispute din Liga 1. Deşi traversează o perioadă fastă în campionat, unde se află pe locul 4, echipa Pandurii se teme de replica Sportului, locul 16. Evoluţia slabă cu FC Braşov din cupă l-a alarmat pe tehnicianul pandurilor. „Va fi un meci foarte, foarte greu. Sportul este o echipă extrem de incomodă, cu câţiva jucători foarte valoroşi şi, dacă ne comportăm cum ne-am prezentat cu FC Braşov, e clar, victoria nu poate să fie decât a lor. Sper ca această palmă pe care am primit-o să fie învăţătură de minte şi duminică să ne prezentăm aşa cum am făcut-o în majoritatea meciurilor din campionat, adică foarte bine. Sunt convins că următoarea partidă din campionat va fi cu totul altfel“, a declarat Grigoraş.

Absenţe grele
la gorjeni

 
Numeroasele absenţe din lotul pandurilor au şi ele darul de a îngrijora. Pandurii este total descoperită în zona centrală a defensivei, ambii titulari fiind indisponibili. Probabil, Grig va miza pe un cuplu inedit, Ad. Rusu-Cardoso, la prima experienţă împreună. Nici Pintilii nu este cert că va juca, şi el fiind în recuperare. Absenţa sa în ultimele două jocuri a cântărit greu, echipa fiind într-un declin evident ca nivel al jocului. „Din păcate, meciul cu Sportul ne prinde într-o situaţie delicată. Viera va fi suspendat, Chiricheş nu este refăcut, iar Pintilii o să vedem dacă se reface până duminică. Pintilii este un jucător determinat şi determinant pentru echipă. Absenţa lui înseamnă foarte mult. Deci ne lipseşte axul central. Şi anul trecut am jucat la ei fără Chiricheş şi Pintilii. Sportul este echipă imprevizibilă. Se poate întâmpla orice. Steaua nu a reuşit să câştige la Sportul. Cu Târgu Mureş au avut șapte-opt ocazii de gol. O echipă care poate bate oricând, pe oricine. Aşa a fost tot timpul. E un meci foarte greu, dar avem timp să-l pregătim“, a mai spus Grig.
 
Să nu uităm
cine suntem!

 
Petre Grigoraş le cere suporterilor pandurilor să nu judece aspru ultima prestaţie a echipei, cu FC Braşov. Pandurii era o permanentă candidată la retrogradare şi nu se poate metamorfoza peste noapte într-o echipă mereu câştigătoare. „Atunci când la meciul cu Mediaş am jucat prost şi am câştigat, am zis că suntem o echipă aproape puternică. De data asta, nu cred că putem folosi aceeaşi expresie. Nu am arătat ca o echipă puternică. Nu putem noi să fim vioara întâi tot timpul. Totuşi, am avut un început foarte bun de campionat. Am trecut mai departe în cupă. Per total, nu pot să reproşez foarte mult jucătorilor. Să nu uităm cine suntem şi de unde am plecat“, a spus Grigoraş.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII