23.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportDebut cu stângul acasă

Debut cu stângul acasă

Voleibalistele craiovene au pierdut primul meci de pe teren propriu, cu CSM Ecorec Bucureşti, adjudecându-şi un singur set şi acum au la dispoziţie aproape trei săptămâni să pregătească următoarea partidă, de la Constanţa

Echipa feminină de volei SCM-U Craiova a disputat miercuri seară primul meci pe teren propriu în noul sezon al Diviziei A1, dar a fost învinsă de CSM Ecorec Bucureşti, scor 3-1 (25-22, 25-16, 22-25, 25-14), formaţie care le mai învinsese o dată pe oltence, la începutul lunii, tot în Bănie, dar într-un amical.
Miercuri, jucătoarele craiovene şi-au adjudecat un singur set, al treilea, apoi le-au dat speranţe fanilor că pot duce meciul în decisiv, conducând în setul patru cu 6-2. Nu a fost aşa, deoarece oaspetele şi-au revenit şi au obţinut victoria care l-a salvat pe antrenorul Marian Constantin de demitere. „Sincer să vă spun mi-am jucat postul de antrenor în acest meci. Acum, că am câştigat, mi l-am salvat. Am probleme cardiace, dar fetele nu m-au scutit de emoţii. Asta este, îmi iau medicamentele adecvate şi continuăm. Avem ca obiectiv clasarea pe un loc care să ne ducă în orice cupă europeană“, a spus tehnicianul CSM-ului, echipă pentru care a evoluat şi o fostă jucătoare de la Craiova, Bianca Moldovan.

Pauză până pe 19 noiembrie

Nici Berti Văsuică, antrenor aflat la redebut pe banca craioveană, nu a stat liniştit în timpul partidei, el părând afectat de toate greşelile comise de jucătoarele sale. Cu toate acestea, după meci a preferat să nu facă reproşuri, spunând că va purta o discuţie cu fetele. „Am venit de două zile la echipă şi am pierdut din nişte motive pe care le voi discuta în cursul următoarelor zile cu fetele. Discuţiile privind partea tehnico-tactică le voi avea numai cu echipa. Diferenţa s-a făcut prin atitudinea adversarelor, în modul cum au luptat în linia a doua şi pe fileu. Au scos mult mai multe mingi ca noi, în primul rând pe preluare. La 1-2 la seturi şi 6-2 pentru noi a fost un moment psihologic. Acolo s-a rupt echilibrul setului patru şi implicit al meciului. Avem o pauză de aproape trei săptămâni şi să sperăm că vom pune lucrurile la punct. În etapa a treia vom avea o deplasare dificilă la Constanţa“, a spus Văsuică. Acesta, împreună cu Puşa Dina, au trimis în teren jucătoarele: Rogojinaru, Zanfir, Vasinca, Maletic, Stojaninovic, Purice, Guimond – libero. Au mai intrat: Postea şi Hambele.
Campionatul feminin se va întrerupe până pe 19 noiembrie, pentru ca echipa naţională de senioare să pregătească turneul de precalificare la Jocurile Olimpice din 2012, programat la Kaliningrad (Rusia) în perioada 9-13 noiembrie.

Jucătoare noi, tricouri cu nume vechi

Spectatorii care au venit la meciul cu CSM Ecorec Bucureşti au avut probleme în a repera noile achiziţii ale echipei craiovene, deoarece jucătoarele evoluau în tricouri care aveau inscripţionate numele unor voleibaliste care au părăsit de ceva vreme SCM-U, pentru că nu au dat randament. Echipamentul a fost făcut anul trecut, când echipa a evoluat în Cupa Challenge, iar din acel lot se mai regăsesc în actuala formaţie doar trei-patru fete. Chiar dacă pot evoca lipsa de bani pentru achiziţionarea unor echipamente noi, reprezentanţii clubului ar fi putut acoperi cu leucoplast, spre exemplu, numele, pentru a nu duce spectatorii în eroare, aceştia neştiind pe cine să felicite sau să înjure, după caz.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS