16.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportLucian Bute: Simt că fac parte din SuperSix

Lucian Bute: Simt că fac parte din SuperSix

Lucian Bute (foto), care îşi va pune în joc, pentru a nouă oară, centura de campion mondial IBF, categoria supermijlocie, pe 5 noiembrie, în faţa lui Glen Johnson, semifinalist în puternicul turneu SuperSix, a declarat că este pregătit de luptă. „Sunt pregătit de marea luptă. După cum ştiţi, m-am pregătit intens în ultima perioadă, iar în acest moment mă simt încrezător în forţele mele. Simt, în sfârşit, că fac parte din marele SuperSix cu ocazia acestui meci cu Glen. Voi boxa împotriva unui sportiv care se bucură de o foarte mare credibilitate. Dacă voi învinge categoric, atunci imaginea mea se va îmbunătăţi. Glen Johnson ştie multe secrete ale boxului, dar, cu toate acestea, sper să-l opresc. Vreau să mă impun în fiecare repriză“, a spus pugilistul român, citat de boxingscene.com.
„Mister KO“ a mai declarat că ştie cum să-l învingă pe adversarul său, care are 42 de ani: „Îl cunosc destul de bine pe Glen, ştiu că este capabil să lovească fără oprire. Are o dreaptă extraordinară, de care trebuie să mă feresc cât mai mult. Trebuie să impun ritmul meciului, în caz contrar va fi o seară destul de lungă. Sunt conştient de faptul că presiunea cea mare va fi pe umerii mei“.

Johnson nu se sperie de român

În replică, Glen Johnson a spus că îi cunoaşte bine punctele slabe lui Lucian: „Bute este un nume mare în boxul mondial, îl respect, îmi este prieten, dar voi face tot ce este posibil pentru a-i lua centura. De această dată va fi o luptă adevărată, îl cunosc bine din reprizele de sparring. Îi cunosc bine punctele slabe, sper să fiu capabil să profit de ele. Sunt cel mai bun adversar de până acum al lui Lucian. Are un stil destul de dificil pentru mulţi dintre pugilişti, dar l-am studiat destul de bine“. Boxerul originar din comuna gălăţeană Pechea nu se gândeşte neapărat să-l învingă pe jamaican prin KO.
„Îmi doresc să câştig meciul printr-un KO, dar nu fac din acest lucru un scop în sine. Mă voi bate pentru fiecare punct, sunt conştient că Johnson este un adversar redutabil. Va fi un meci spectacol, sunt încântat că voi lupta împotriva unui nume mare precum Glen Johnson. Ne cunoaştem foarte bine, mi-a fost sparring partner, dar sunt conştient că acum totul va fi diferit. Va fi o luptă de care pe care“, a completat Bute, care este neînvins în 29 de meciuri.
Meciul din 5 noiembrie se va desfăşura în „Colisee Pepsi“ din Quebec şi va fi transmisă în direct de televiziunea americană Showtime. Bursa lui Lucian va fi de aproximativ două milioane de dolari, iar Interbox a precizat că sunt şanse foarte mari ca disputa să aibă loc cu sala plină, adică 15.000 de spectatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS