12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii au pus lacătul pe defensivă

Gorjenii au pus lacătul pe defensivă

Pandurii Târgu Jiu nu a primit gol în ultimele două runde, lucru apreciat şi de antrenorul Petre Grigoraş

Întâi atacul, apoi apărarea, asta este deviza tehnicianului Petre Grigoraş. Vorbele lui „Grig“ au corespondent şi în clasament. Echipa Pandurii are al treilea atac al Ligii 1 şi cea mai slabă apărare dintre primele opt clasate. Astfel că ultimele două jocuri în care Pandurii nu a primit gol nu puteau trece neobservate. „Cred că am câştigat în ultimele partide mai multă siguranţă. Nu am primit gol în două meciuri chiar dacă adversarii au avut ceva ocazii de a marca. Cardoso şi-a recuperat cu «U» Cluj multe dintre greşeli şi a făcut un meci foarte bun“, a declarat Grigoraş.
Şi Alexandre Cardoso, folosit în ultimele trei runde pe un post inedit, cel de fundaş central, este mulţumit: „Cel mai mult mă bucur că nu am primit gol. Degeaba am marcat cu FCM Târgu Mureş dacă am primit trei goluri“, a spus brazilianul.
După accidentarea lui Chiricheş, Cardoso a făcut cuplu în centrul defensivei cu Viera, cei doi aflându-se la al patrulea joc împreună.
Doar în trei meciuri din acest sezon Pandurii nu a primit gol, cu Voinţa Sibiu (0-0), Gaz Metan Mediaş (1-0) şi „U“ Cluj (1-0).
 
Pintilii şi Viera, absenţi în „Regie“
 
Echipa Pandurii nu poate dispune runda următoare, cu Sportul, programată duminică, de la ora 14.00, de cei mai importanţi oameni, Mihai Pintilii, Vlad Chiricheş, Ousmane Viera şi Cosmin Băcilă. Pintilii a suferit o contractură cu „U“ Cluj, Viera este suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene, iar restul au probleme medicale mai vechi. „Din păcate, am mai pierdut un jucător determinant, Mihai Pintilii. Pentru meciul următor de campionat l-am pierdut şi pe Viera, care a luat al patrulea galben, dar să trăim momentul acum, să trăim clipa, să ne bucurăm de această victorie“, a declarat Grigoraş.

Banii, la urmă
 
Jucătorii de la Pandurii nu sunt disperaţi după bani, chiar dacă rezultatele sunt mult peste aşteptări. Petre Grigoraş le cere jucătorilor săi să continue pe aceeaşi linie a succesului. „Să rămânem modeşti, să ne bucurăm puţin pentru că sunt momente în care trebuie să te şi bucuri. Suntem o echipă care încearcă să joace fotbal, să evolueze cum vrea ea. Dumnezeu să ne ferească de accidentări şi sunt convins că vom avea rezultate bune. Încet-încet câştigăm încredere şi să sperăm că nu ne oprim aici. Sincer, nu ne gândeam la parcursul acesta aşa de bun. Dar, dacă stau şi analizez, cred că punctele obţinute sunt meritate. Vă spun sincer că nu am auzit nici un jucător care să discute despre bani, este un lucru fantastic. Se  gândesc numai la joc şi ştiu că banii vin numai în urma evoluţiei şi a rezultatelor. Lucrurile astea mă bucură cel mai mult. Dacă sunt mici întârzieri nu se pune problema, se întâmplă la orice echipă din România şi mă bucur că băieţii s-au gândit doar la antrenament şi la joc“, a afirmat Grig.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU