33.3 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCondescu refuză Europa: Ar fi resurse risipite degeaba

Condescu refuză Europa: Ar fi resurse risipite degeaba

Deşi se află acum în zona locurilor de cupe europene, obiectivul pandurilor rămâne modest, menţinerea în Liga I şi prestarea unui joc plăcut

Pandurii a reuşit doar o remiză în ultimele două etape, 3-3, la Târgu Mureş, dar şeful grupării gorjene, Marin Condescu, vede partea plină a paharului: „Am obţinut doar un punct, dar pe un joc care îţi dă speranţe“. Sub conducerea lui Petre Grigoraş, Pandurii Târgu Jiu a scăpat de eticheta de echipă mediocră şi atrage multe laude pentru jocul său plăcut, dar şi eficient, având în vedere locul ocupat în clasament, şase, după nouă etape disputate. Şi suporterii văd cu alţi ochi spectacolul de pe „Municipal“. Dacă anii trecuţi Pandurii vindea abonamente în schimbul cedării a 2% din venit şi arena gorjeană era mereu goală, acum, cei care şi-au achiziţionat abonament chiar vin la stadion. Dovadă stă ultimul meci de acasă, când în tribune, la un joc cu Astra, au asistat circa 7.000 de oameni. De fapt, acesta e şi scopul conducătorilor de la Pandurii, atragerea oamenilor la stadion. Calificarea în cupele europene rămâne un vis îndepărtat, în ciuda poziţiei din clasament. „Una peste alta, e bine. Ambiţiile noastre sunt să nu ne mai zbatem să ne salvăm de la retrogradare şi să jucăm fotbal, să aducem oamenii pe stadion. Suntem una dintre puţinele echipe cu 7.500 de cotizanţi. De cupele europene nu putem vorbi în acest moment. Ar fi resurse risipite degeaba. Nu avem rădăcinile bine înfipte. Dacă ne-am axa pe această direcţie, am consuma toate energiile pentru a satisface o ambiţie şi am deveni vulnerabili. Noi trebuie să consolidăm echipa. Avem şapte jucători formaţi de noi, dar încă nu avem o rădăcină atât de puternică să luptăm pentru cupele europene. Trebuie să ne consolidăm poziţia şi să jucăm un fotbal bun“, a spus Marin Condescu.
 
Grigoraş: Salt enorm
 
Pandurii se află la cel de-al şaptelea sezon consecutiv în Liga I. Primele şase campionate le-a petrecut mereu în subsolul clasamentului, chinuindu-se să scape de retrogradare. În două rânduri, sezoanele 2005-2006 şi 2009-2010, a şi retrogradat din punct de vedere sportiv, dar a revenit în Liga I pe criterii administrative. De când pe banca tehnică a fost instalat Petre Grigoraş, la Târgu Jiu se vorbeşte şi de performanţă. „Să nu uităm de unde am plecat. Pandurii este şi acum o formaţie alcătuită practic din două echipe, una mai veche şi una mai nouă. Înainte nu se vorbea decât de retrogradare, acum se vede un salt enorm. Am câştigat foarte mult la capitolul omogenitate. În plus, putem să lucrăm în linişte atât eu, cât şi jucătorii. Aşadar, se vede că dincolo de meritul nostru este şi meritul conducerii, care a acceptat o nouă variantă, cea a performanţei“, a declarat Petre Grigoraş.
 
Pandurii rămân
la Târgu Jiu

 
După trei zile de vacanţă, pandurii şi-au reluat pregătirea la Târgu Jiu. Este posibil ca gorjenii să perfecteze şi un joc amical, în deplasare, pentru că la Târgu Jiu terenurile sunt în refacere.
„Nu vom mai merge la Sibiu pentru un cantonament centralizat. Am hotărât să rămânem la Târgu Jiu, pentru că ar fi păcat să nu profităm de posibilităţile de recuperare de aici. Un semicantonament voi putea face şi la Târgu Jiu, eventual vom încerca să organizăm şi un amical“, a spus Grigoraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII