25.6 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportRisipitorii de puncte

Risipitorii de puncte

FCM Târgu Mureş – Pandurii Târgu Jiu 3-3
Stadion „Trans Sil“, spectatori 3.000.
Au marcat: Iencsi ’45, Cavalli ’81, Subotici ‘90+3 / Vranjes ’58, Cardoso ’63, Voiculeţ ’89.
FCM: Albuţ – Vagner, E. Nicu, Iensci, Topic (’45 +1, D. Matei) – Bumba (’69, Sg. Buş), Issa Ba, Ilyeş, Fl. Dan – Subotici, Cavalli (’90 +2, D. Ruiz). Antrenor: Tibor Selymeş.
Pandurii: Mingote – Pleaşcă (’73, Ad. Rusu), Viera, Cardoso, Al. Vlad – Voiculeţ, Pintilii (’90, Maxim), Nistor (’90 +2, Batin) – Vranjes, Lemnaru, Stromajer. Antrenor: Petre Grigoraş.
Cartonaşe galbene: Issa Ba ’39, ‘87, E. Nicu ’50, Subotici ’71, Ilyes ’90+5 / Stromajer ’78, Mingote ‘90+6.
Cartonaş roşu: Issa Ba ‘87.
Au arbitrat: L. Rusandu – D. Hulubei, An. Constantinescu.

Pandurii a scăpat printre degete victoria la Târgu Mureş, fiind egalată în prelungiri, când era în superioritate numerică

Naivităţile în defensivă îi costă puncte preţioase pe gorjeni. Dacă etapa trecută a pierdut dintr-o fază fixă, pe final, la Târgu Mureş, formaţia lui Petre Grigoraş a încasat o nouă astfel de lovitură când echipele se pregăteau de pauză. Topic a trimis în careu, Lemnaru a deviat nefericit şi Iencsi l-a bătut pe Mingote din câţiva metri (1-0, ‘45). Asta după ce oaspeţii controlaseră jocul în totalitate. Pandurii a revenit mai puternică de la cabine şi a întors rapid rezultatul. Vranjes a executat impecabil o lovitură liberă de la 20 de metri (1-1, ‘58) şi Cardoso, cu un şut fenomenal, după un contraatac şcoală, a adus Pandurii în avantaj (1-2, ‘63). Finalul a fost de-a dreptul nebun. Cavalli a găsit colţul scurt, cu capul, şi a păstrat pe FCM în joc (2-2, ‘81). Gazdele au primit două lovituri succesive, dar nu s-au lăsat doborâte. Issa Ba a fost eliminat după un fault dur la Pintilii (‘87), iar în ultimul minut, Voiculeţ a înscris la capătul unei contre (2-3, ‘89). Chiar şi în inferioritate, Subotic a găsit plasa porţii pandurilor (3-3, ‘93). Ruiz putea aduce chiar victoria gazdelor, dar Mingote a intervenit salvator în minutul 96.
 
Grigoraş: Dezamăgirea e mare
 
Egalul l-a enervat la culme pe antrenorul Petre Grigoraş. Deşi a jucat un fotbal de calitate în ultimele două etape, Pandurii nu s-a ales decât cu un punct. „Să fii egalat în ultimul minut nu e aşa uşor. Prima repriză a fost echilibrată şi tot dintr-o fază fixă, ca şi cu Astra, am primit gol, dar partea a doua am dominat-o şi ne-am creat multe ocazii de gol. E păcat că am pierdut două puncte. Am un gust amar. Mai bine pierdeam meciul din prima repriză, plecam acasă mai devreme, decât să fiu egalat în minutul 93. 
Dezamăgirea e mare pentru că am pierdut în ultimele două etape cinci puncte şi cred că jocul nostru a fost mult mai bun decât acest punct câştigat. Fotbalul se joacă pe goluri, greşelile se taxează. Suferim la aceste faze fixe, le ştim, avem marcaje stricte, om la om, dar nu putem să ne concentrăm şi în două partide am pierdut puncte importante“, a declarat tehnicianul pandurilor, Petre Grigoraş.
 
S-a accidentat şi Pintilii
 
După ce rundele trecute s-au accidentat Băcilă şi Chiricheş, un alt om de bază al pandurilor a căzut la datorie. Mihai Pintilii a primit o lovitură în cap de la Issa Ba, având nevoie de intervenţia medicilor pentru a i se închide arcada spartă. „Suntem o echipă cu ghinion. Întâi a fost Băcilă, apoi a venit accidentarea lui Chiricheş, care are piciorul în ghips şi trebuie să stea pe tuşă cel puţin trei săptămâni, acum şi Pintilii. Sperăm să nu fie mai grav şi să revină. Ştim că victoriile necesită sacrificii, dar noi plătim prea mult. Ne prinde bine pauza asta, să ne mai revenim şi noi“, a  mai declarat Grigoraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII