5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportChintă de poveste

Chintă de poveste

Pandurii Târgu Jiu a mai reuşit o premieră în Liga I, să marcheze cinci goluri într-un meci, respectiv în cel cu CS Mioveni, scor 5-1

Antrenorul Petre Grigoraş rescrie an de an istoria gorjenilor. După ce sezonul trecut pandurii lui Grig au reuşit să ducă recordul de goluri marcate într-un meci la borna patru, 4-0 cu FCM Târgu Mureş şi 4-2 cu Victoria Brăneşti, ambele la Severin, luni, trupa gorjeană a ridicat ştacheta la cinci. „Păi am mai bătut nişte recorduri pe aici. Astea sunt statistici. Se puteau întâmpla şi cu alţi antrenori. Astăzi sunt adulat, mâine sunt trimis la podea. Mă bucur pentru jocul echipei şi că am avut ce să oferim spectatorilor. Cred că a fost o victorie absolut meritată şi mă bucur pentru evoluţia băieţilor“, a declarat, modest, Grigoraş.
Jocul din prima parte al gazdelor nu lăsa să se întrevadă acest succes categoric. Pandurii a intrat în avantaj minim la cabine, 1-0, gol Stromajer, dar după pauză s-a descătuşat şi a mai marcat de patru ori prin Lemnaru (2), Pintilii – penalti şi Viera, plus alte ocazii mari ratate. „Veneam după o săptămână de cantonament şi era extrem de neplăcut să nu câştigăm. Am avut încredere în ei şi cel mai important este că ei şi-au recăpătat încrederea, plăcerea de a juca şi de a marca goluri. După o primă repriză în care am reuşit să marcăm un gol fără să ne creăm prea multe ocazii, în repriza a doua ne-am descătuşat“, a spus antrenorul gorjenilor.

Pandurii, pe loc de Europa League
 
Succesul categoric cu Mioveni i-a propulsat pe băieţii lui Grigoraş pe locul patru în Liga I, peste Steaua şi Vaslui. Rezultatele gorjenilor, 11 puncte în şase etape, l-au surprins şi pe Grigoraş. Tehnicianul oltenilor refuză însă să se gândească la Europa League. „Până începe etapa următoare rămânem pe locul patru. Va fi foarte greu, să nu ne îmbătăm cu apă rece. Noi ne cunoaştem măsura. Chiar dacă am avut un început bun de campionat, încercăm să tratăm fiecare meci cu maximă seriozitate şi la sfârşit să dea Dumnezeu să fim pe un loc nesperat de nimeni. E mult până departe. Rezultatele sunt puţin peste aşteptările noastre. Dacă cineva ar fi gândit la începutul campionatului că am putea fi pe locul patru după şase etape, aş fi zâmbit ironic. Ca număr de puncte, suntem în grafic. Poate unu-două mai mult decât mă aşteptam. Deocamdată, e bine“, a concluzionat Grigoraş.

Lemnaru, omul meciului
 
Cu o „dublă“ şi un penalti scos cu Mioveni, atacantul Valentin Lemnaru poate fi considerat omul meciului cu CS Mioveni. „Cred că este o victorie meritată, după un joc foarte bun. Oaspeţii nu ne-au creat nici o problemă“, a afirmat Lemnaru. Imediat după meci, atacantul era deja conectat la jocul următor, cu Steaua, de la Ploieşti. „Trebuie să uităm această victorie pentru că vine un meci foarte important, la Steaua. Ne ducem la victorie. Şi un punct e bun, dar ne ducem să câştigăm, aţi văzut că avem un joc ofensiv. Nu trebuie să ne luăm acum după înfrângerea Stelei la Mediaş. E cu totul alt meci. Sperăm să jucăm bine. Steaua poate fi învinsă dacă prestăm jocul din seara asta (luni seară – n.r.). Cred că avem şanse mari să scoatem un rezultat bun duminică“, a mai spus atacantul.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII