15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRoxana Ene s-a întors cu aur de la turci

Roxana Ene s-a întors cu aur de la turci

Atleta de la LPS „Petrache Trişcu“ – CS Universitatea Craiova a câştigat medalia de aur la Campionatul Balcanic din Turcia, în proba de 100 de metri. Alţi doi craioveni, Andreea Cojocaru şi Aurel Rotaru, au luat bronz.

Trei atleţi de la LPS „Petrache Trişcu“ din Craiova au urcat pe podium la Campionatele Balcanice de cadeţi, competiţie desfăşurată recent în localitatea Bursa din Turcia, cu participarea a 250 de sportivi.
Roxana Ene a obţinut cea mai strălucitoare medalie în proba de 100 de metri, la juniori 2, deşi a plecat ultima din block-start. Eugenia Ene, care este mama şi antrenoarea Roxanei, a explicat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, ce s-a întâmplat: „Problema de la start a fost cauzată de lipsa tartanului (granulele de cauciuc care se pun pe pistele de atletism – n.r.) de pe block-start-ul de pe culoarul Roxanei. Pe toate celelalte culoare era tartan la block-start să nu alunece, numai la noi nu. Iar Roxana, după ce văzuse că la încălzire îi alunecaseră cuiele (încălţări specifice pentru atletism – n.r.) pe fierul de la block-start, a fost precaută la start. Din fericire, a reuşit să recupereze. Şi-a prins adversarele, iar la finiş a avut un avans de zece metri“.

15 starturi în două luni

Roxana, care a avut o vară încărcată, cu participări la Campionatul Naţional, Campionatul Mondial de cadeţi de la Lille (Franţa), apoi la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) de la Trabzon (Turcia), este bucuroasă că încheie sezonul competiţional cu o medalie la Balcaniadă, după ce anul trecut la aceeaşi competiţie, dar la altă categorie de vârstă, ocupase locul patru. „Am avut un program încărcat vara aceasta, cu 15 starturi oficiale. La Mondiale şi la FOTE am luat startul în trei probe, 100 m, 200 m şi ştafetă, am avut calificări. Acum, la Balcaniadă, am avut parte de o cursă cu răsturnări de situaţie. Am plecat destul de greu la start, dar am recuperat şi am depăşit adversarele din Turcia şi Grecia. Experienţa acumulată la cele două competiţii anterioare, mult mai grele, m-a ajutat“, a spus sprintera de 16 ani, care numai anul acesta şi-a trecut în palmares trei titluri de campioană naţională.
Alţi doi atleţi de la LPS „Petrache Trişcu“, Aurel Rotaru (2.000 m obstacole) şi Andreea Cojocaru (400 m plat), au obţinut la Balcaniadă medalii de bronz.
Rotaru este pregătit tot de Eugenia Ene, iar Andreea Cojocaru, sportivă care, la fel ca Roxana Ene, are dublă legitimare cu CS Universitatea Craiova, este antrenată de Mateo Paraschiv. În clasamentul pe medalii, România a ocupat locul trei, după Turcia şi Serbia.

Au venit banii de la consiliul local

Dănuţ Anghel, managerul LPS „Petrache Trişcu“, a declarat ieri, în cadrul conferinţei de presă, că şcoala a primit de la Consiliul Local Craiova banii necesari sportivilor să meargă la competiţii. „Am primit 115.000 de lei de la consiliul local. Cu o mare parte din ei vom acoperi datoriile pe care le-am acumulat din 28 februarie, când am terminat tranşa cealaltă din buget, iar restul sunt pentru prezenţa sportivilor la competiţii. Felul nostru de a mulţumi pentru alocarea acestor bani este obţinerea acestor rezultate de excepţie ale sportivilor noştri, care până în 2011 au câştigat aproape 160 de medalii“, a spus Anghel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII