10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova a mai pierdut o echipă, Severinul a câştigat una

Craiova a mai pierdut o echipă, Severinul a câştigat una

Găzarii au trecut oficial în curtea oraşului de pe malul Dunării, în Bănie rămânând doar centrul de copii şi juniori şi mulţi suporteri ai fotbalului dezamăgiţi

Gaz Metan CFR Craiova a devenit, de la începutul acestei săptămâni, Gaz Metan Severin, FRF aprobând schimbarea de denumire şi de sediu în cadrul ultimei şedinţe a Comitetului Executiv, acelaşi organism de conducere care a pus-o la „naftalină“ pe Universitatea Craiova. „Clubul Sportiv Gaz Metan CFR Craiova a solicitat, prin Adresa înregistrată la FRF sub nr. 2070 din 20.07.2011, schimbarea sediului şi a denumirii clubului datorită revendicării terenului pe care se află baza sportivă unde acest club îşi desfăşura activitatea (stadionul „Depou“ din Craiova – n.r.). Pe 10.08.2011, clubul CS GAZ METAN CFR CRAIOVA a depus la FRF dovada că o parte a bazei sportive din Craiova, unde clubul îşi desfăşura activitatea, a fost revendicată (extras de pe portalul instanţelor de judecată cu privire la dosarul nr. 3358/215/2008 soluţionat prin admiterea cererii de revendicare). În această situaţie, observând şi că CS GAZ METAN CFR CRAIOVA şi-a desfăşurat activitatea în cursul sezonului competiţional 2010-2011, din aceleaşi considerente, în localitatea Drobeta Turnu Severin, asimilând situaţia de fapt cu o situaţie de forţă majoră, constatăm că nu se încalcă prevederile art. 6 din Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice şi propunem admiterea solicitării formulate de CS GAZ METAN CFR CRAIOVA cu privire la schimbarea sediului din Craiova în Drobeta Turnu Severin, str. Independenţei, nr. 58, judeţul Mehedinţi, precum şi, pe cale de consecinţă, schimbarea denumirii în Clubul Sportiv Gaz Metan Severin“, se arată în comunicatul FRF, semnat de consilierul juridic Adrian Stângaciu.
„Am reuşit un lucru mare, zic eu, pentru că nu a fost deloc uşor. Acum rămâne ca suporterii din Severin să fie alături de noi şi să ne susţină, pentru că pentru ei s-au făcut toate eforturile acestea, este echipa lor“, a spus preşedintele severinean Răzvan Lupu.

Organigrama rămâne aceeaşi, sigla se schimbă
 
Schimbările survenite în această săptămână nu vor afecta în vreun fel organigrama clubului, care a primit, de altfel, şi undă verde pentru promovare. „Chiar dacă CFR Craiova nu mai este partenerul nostru, Gheorghe Frăţică a rămas în continuare preşedinte executiv, cu drepturi depline, pentru că este un om de fotbal pe care îl apreciem foarte mult. În Craiova va rămâne, de altfel, centrul de copii şi juniori, care a avut şi are rezultate excelente. Practic nu se schimbă nimic, doar că era normal ca în denumire să apară numele Severin, din moment ce oraşul nostru găzduieşte şi finanţează această echipă. O să înfiinţăm grupe de juniori şi la Severin, pentru că proiectul nostru este pe termen lung, iar în viitor sperăm să contăm şi pe jucători din propria pepinieră şi, de ce nu, să-i valorificăm. Dacă lucrurile vor decurge conform aşteptărilor, în câţiva ani vom deveni un club foarte respectat“, a explicat Răzvan Lupu.
Reprezentantul ceferiştilor, Gheorghe Frăţică, a confirmat spusele preşedintelui severinean, dar fără să detalieze „povestea“. „Este adevărat, CFR-ul nu mai este partener, nu mai apare în acte, dar nu este nici o problemă. Nu vreau să intru în amănunte. Important este ca echipa să aibă continuitate şi rezultate bune“, a comentat Gheorghe Frăţică.
Ca noutate, sigla nu va mai fi aceeaşi, în viitorul apropiat urmând să apară o combinaţie între simbolul defunctei FC Drobeta şi elemente specifice activităţii partenerului Romgaz. „Sigla se va schimba cu siguranţă, dar încă nu am hotărât cum va arăta. Poate că o să facem un concurs, dar e clar că noua emblemă va cuprinde elemente şi din cea veche, a Drobetei, plus unele care să facă trimitere la activitatea partenerului nostru“, a subliniat preşedintele Răzvan Lupu
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII