5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, pretenţii de jumătatea clasamentului

Pandurii, pretenţii de jumătatea clasamentului

Clubul Pandurii Târgu Jiu a stabilit obiectivul pentru sezonul 2011-2012: clasarea pe locurile şase-zece. Bonusurile financiare vor fi aceleaşi din sezonul trecut, 500 euro/punct.

După consultările cu liderii echipei şi cu staff-ul tehnic, conducătorii clubului Pandurii Târgu Jiu au făcut publice pretenţiile pentru viitorul sezon. „Obiectivul oficial al echipei, prevăzut şi în Regulamentul de Ordine Interioară, este clasarea echipei între locurile şase-zece. Puteam zice şi unu-zece, dar parcă este mai real şase-zece. Dacă va fi să ocupăm unul dintre locurile unu-cinci, nu ne vom da la o parte“, a declarat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu. Petre Grigoraş consideră obiectivul „decent“: „Este un obiectiv decent faţă de lotul pe care-l avem la dispoziţie. Cu puţină şansă şi cu multă muncă ne putem încadra în acest obiectiv“.
Dacă pretenţiile au crescut faţă de campionatul trecut, premierea va fi aceeaşi, fotbaliştii fiind recompensaţi cu câte 500 de euro pentru fiecare punct câştigat, indiferent dacă este obţinut acasă sau în deplasare. Primele vor fi plătite doar dacă echipa este în obiectiv şi pe pachete de câte patru meciuri. „Nu s-a îmbunătăţit situaţia în ţară ca să ne mărească şi nouă primele. Important e să câştigăm cât mai multe meciuri şi cât mai multe puncte şi atunci se adună şi banii. Trebuie să te gândeşti, în primul rând, la joc, la puncte, şi după aia apar şi celelalte bonusuri“, a declarat Grigoraş.

Continuitatea, atuul gorjenilor

Pandurii va miza în campionatul viitor pe acelaşi lot din sezonul trecut, chiar cu câteva îmbunătăţiri, Rusu, Cristea şi Batin. Petre Grigoraş este optimist, spunând că echipa sa va evolua mai bine decât în campionatul precedent. „Atuurile noastre sunt, în primul rând, omogenitatea, continuitatea, atât în ceea ce priveşte banca tehnică, cât şi la nivel de echipă. Şi, nu în ultimul rând, o dorinţă mai mare de a demonstra că ceea ce s-a întâmplat anul trecut, când am fost la un pas să ne ducem în Liga a II-a, a fost întâmplător şi valoarea lotului este cea arătată în multe meciuri în sezonul trecut. Cred că echipa a progresat în ultimul timp, a căpătat mai multă încredere, este mai unită. Se vede o dorinţă de autodepăşire. Am făcut pregătirea împreună. E un avantaj că-i cunosc foarte bine. Am lucrat zece luni cu ei campionatul trecut. Nu va fi uşor pentru că fiecare echipă îşi doreşte cupele europene“, crede Grigoraş.

Grecu, soluţie pentru „U“ Cluj

Constantin Grecu, jucător care se află şi în atenţia lui Victor Piţurcă, este curtat de „U“ Cluj, fiind în ultimul an de contract cu Pandurii. Petre Grigoraş speră ca fotbalistul să-şi dea acordul să continue la Târgu Jiu. „Grecu a fost şi pe lista altor echipe. E sub contract cu Pandurii, dar, dacă va fi o ofertă ameţitoare pentru cei de la club, probabil că va pleca. Ştiu că sunt discuţii cu Grecu pentru prelungirea înţelegerii, fiind în ultimul an de contract, dar dacă nu se ajunge la nici un acord vom încerca să găsim alte soluţii“, a afirmat tehnicianul. Şi Eugen Pârvulescu admite că pot exista permutări în lot până la închiderea perioadei de transferări: „Este posibil să mai vină jucători până pe 10 septembrie, când este data-limită pentru transferuri. Pot chiar să mai şi plece jucători. Am hotărât ca numai în cazuri excepţionale să plece jucători de la Pandurii“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU