5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHagi se lasă rugat

Hagi se lasă rugat

Mircea Sandu nu a avut putere de convingere nici la întâlnirea de ieri cu „Regele“, acesta anunţând că se va decide luni dacă va antrena sau nu naţionala României

Rămaşi descoperiţi cu postul de selecţioner, oficialii FRF încearcă să numească rapid succesorul lui Răzvan Lucescu, dorind astfel să valorifice puţinele şanse de calificare la Euro 2012. Preşedintele federaţiei, Mircea Sandu, l-a chemat ieri-dimineaţă pe Gică Hagi la o nouă rundă de negocieri, dar, deşi lucrurile păreau să fie favorabile, „Regele“ a surprins, amânând răspunsul până la începutul săptămânii viitoare. „A fost doar o discuţie şi am zis că luni trebuie să ne mai întâlnim o dată să vedem în ce parte e decizia. Am discutat mai multe aspecte şi vom vedea. Eu zic că este o situaţie importantă şi încerc să gândesc foarte bine ce decizie voi lua. Eu am hotărât să nu mai iau o decizie de pe drum, când lucrurile sunt începute. Nu doresc asta. Nu comentez altceva. E un aspect delicat. Cu siguranţă, nu voi prelua o echipă care a început drumul. Vom vedea dacă mă vor aştepta cei de la federaţie. A rămas să mai discutăm“, a declarat Hagi, la ieşirea de la Casa Fotbalului, unde a discutat circa două ore cu Mircea Sandu. „Campania este la jumătatea drumului. Decizia mea este că nu preiau de pe drum lucrurile începute de alţii“, a precizat Gică Hagi.
Anghel Iordănescu, dorit şi el la naţionala României ca director tehnic, îl prevenise pe preşedintele FRF că Hagi nu este hotărât: „Nu se poate vorbi de un acord acum, deşi eu cred că este un proiect excepţional. Consider că atunci când eşti la un asemenea nivel, trebuie să te lupţi să câştigi toate meciurile. Eu şi Hagi, prin construcţie, vom încerca să câştigăm tot. Obiectivul nostru este calificarea la EURO 2016. Mai este până la termenul-limită impus de federaţie“.
Mircea Sandu a refuzat să comenteze refuzul lui Hagi de a „prelua o echipă la jumătate de drum“: „Îi aştept până pe 13. Nu comentez nimic. Da sau nu. Ăsta e răspunsul pe care îl aştept“.

Tricolorii trebuie
să câştige cu Paraguay

În timp ce în ţară se duc negocieri pentru ocuparea postului de selecţioner, interimarii Ştefan Iovan şi Emil Săndoi trebuie să găsească formula câştigătoare pentru amicalul de sâmbătă noapte, de pe stadionul „Defensores del Chaco“ din Asuncion, contra Paraguayului, programat de la ora 1.00 (TVR 1). Aparent fără miză, acest al doilea test din turneul din America de Sud are o importanţă deosebită, pentru că în funcţie de acest rezultat se decide în ce urnă vom fi pentru tragerea la sorţi a preliminariilor Mondialului din 2014. România se află în acest moment în a patra urnă valorică, alături de Albania, Armenia, Austria, Bulgaria, Georgia, Lituania, Irlanda de Nord şi Scoţia. În cazul unei victorii în amicalul cu Paraguay, tricolorii vor acumula 615 puncte, urmând să depăşească astfel ultima echipă clasată în urna a treia valorică, Ungaria, care are 603 puncte. Tragerea la sorţi pentru stabilirea adversarelor din preliminariile pentru CM din 2014, ce se va desfăşura în Brazilia, va avea loc pe 30 iulie 2011.
Până acum sunt stabilite 12 locuri în urnele valorice: Urna 1: Spania, Olanda, Germania, Anglia; Urna 2: Danemarca, Serbia, Slovenia; Urna 6: Andorra, Kazahstan, Malta, Liechtenstein, San Marino.
„Nu mi-a fost teamă de Brazilia. Mai mult mi-e frică de meciul cu Paraguay, pentru că va interveni această problemă a fusului orar şi oboseala acumulată la un final de sezon. Oricum, sunt convins că vom avea parte de un joc bun din partea băieţilor“, a spus Mircea Sandu.
Iată lotul României pentru meciul cu Paraguay: portari: Pantilimon (Poli Timişoara), Tătăruşanu (Steaua), S. Lung Jr. („U“ Craiova); fundaşi: Rîpă (Oţelul), Papp (FC Vaslui), Oros (Rapid), Gardoş, Latovlevici, G. Matei (toţi de la Steaua); mijlocaşi: Torje (Dinamo), Cr. Tănase (Steaua), Bourceanu, Zicu (ambii de la Poli Timişoara), Giurgiu, Antal (ambii de la Oţelul), G. Mureşan (CFR Cluj), Alexa (Rapid), Sînmărtean (FC Vaslui); atacanţi: Alexe, Ţucudean (ambii de la Dinamo), Surdu (Rapid), Marica (VfB Stuttgart).
Selecţionerul Paraguayului, Gerardo Martino, va miza pe următorii jucători: portari: Justo Villar (Valladolid), Joel Silva (Guarani), Diego Barreto (Cerro Porteno); fundaşi: Paulo Da (Zaragoza), Miguel Samudio (Libertad), Ivan Piris (Cerro Porteno), Elvis Marecos (Guarani), Luis Cardozo (Cerro Porteno), Ismael Benegas (Rubio Nu); mijlocaşi: Cristian Riveros (Sunderland), Jonathan Santana (Kayserispor), Osmar Molinas (Olimpia), Edgar Barreto (Atalanta), Hernan Perez (Villarreal B), Roberto Acuna (Rubio Nu); atacanţi: Roque Santa Cruz (Blackburn Rovers), Osvaldo Martinez (Monterrey), Orlando Gaona Lugo (Boca Juniors), Nelson Haedo Valdez (Hercules), Marcelo Estigarribia (Newell’s), Federico Santander (Toulouse FC), Pablo Zeballos (Olimpia), Julian Benitez (Guarani).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU