10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii şi-au stabilit obiectivul: locurile 5-10

Pandurii şi-au stabilit obiectivul: locurile 5-10

Echipa oltenilor din Târgu Jiu se crede îndreptăţită să lupte în viitorul sezon pentru un loc situat la mijlocul clasamentului Ligii I

Pentru ediţia următoare a Ligii I, oficialii clubului din Târgu Jiu nu vor să mai audă de evitarea retrogradării. Gorjenii se cred îndreptăţiţi să lupte în viitorul sezon pentru un loc la mijlocul clasamentului, încurajaţi de jocul bun prestat de trupa lui Grigoraş în campionatul abia încheiat. Doar rezultatele slabe din mandatul lui Ionuţ Badea, şase puncte în primele zece etape, dar şi greşelile de arbitraj au împiedicat pandurii să obţină mai mult decât locul 13 ocupat la finalul anului competiţional 2010-2011. „Nu ştiu dacă Gaz Metan, echipa care s-a calificat în Europa League, are un lot mai valoros ca al nostru. Noi am plecat cu un handicap în tur, când în zece etape am strâns şase puncte. Nu am prea avut multe probleme de arbitraj. Dar şi cele care au fost ne-au costat mult. Cu Uziceni în prima etapă ni s-a scos mingea din poartă, pe Giuleşti am pierdut două puncte, apoi, cu Rapid, la Severin, am fi meritat un egal, dar nu mai stăm acum să facem calcule câte puncte am pierdut. Obiectivul realist este o clasare pe locurile 5-10. În prezent, acolo ne e locul. Nu vreau să mai aud de evitarea retrogradării“, a afirmat managerul general al pandurilor, Viorel Temelescu.

Pandurii, omogenă
şi valoroasă

Pandurii va miza, în mare, pe acelaşi nucleu de jucători şi în sezonul 2011-2012. Doar una – două achiziţii vor efectua gorjenii în pauza competiţională, plus revenirile lui Cristea şi Rusu, obişnuiţi cu atmosfera de la Pandurii. Grigoraş nu va avea bătăi de cap pentru a omogeniza echipa, putându-se concentra doar pentru perfecţionarea jocului. Dacă în sezoanele precedente, Pandurii era o echipă bătrână şi fără rezultate, acum propune un lot foarte tânăr, cu mulţi jucători cu perspective frumoase. Meritul aparţine, în mare măsură, antrenorului Petre Grigoraş, lucru recunoscut şi de conducătorii clubului Pandurii. „Acum doi ani aveam cea mai bătrână echipă din Liga I, aduceam câte zece jucători, bulversam lotul, fiecare antrenor venea cu jucătorii lui şi nu aveam echipă omogenă. Acum, Petre Grigoraş merge pe mâna echipei de anul trecut, care e şi omogenă, şi valoroasă. Sorin Cîrţu a fost primul antrenor care a luat în cantonament patru juniori care au promovat acum sub comanda lui Grigoraş. Până la Grig nu am găsit omul potrivit să pună în practică acest proiect cu promovarea tinerilor. Suntem pe drumul cel bun. Începem să vrem şi mai mult, ca peste doi ani să avem în echipă mai mulţi jucători localnici. Copiii sunt monitorizaţi. Să ştiţi că Grigoraş nu a riscat legat la ochi când l-a băgat pe Rada la Timişoara sau pe cei care au debutat la Târgu Mureş, Lazar, Tătaru, şi s-au descurcat destul de bine. Acum Grigoraş construieşte echipa pe gândirea lui de joc. Nu ar sta la echipe mari pentru că acolo se cer rezultate imediate. E greu să pui toate piesele pe tabla de şah într-un timp scurt. Aici, în schimb, nu lucrează sub presiune şi tensiune“, a explicat Temelescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII