5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii îşi făcură planul de pregătire

Pandurii îşi făcură planul de pregătire

Gorjenii şi-au creionat planul în vederea pregătirii sezonului 2011-2012 al Ligii I. Petre Grigoraş sună adunarea pe 15 iunie, pe 16-17 iunie fotbaliştii vor efectua vizita medicală, iar în perioada 20 iunie – 1 iulie este programat primul stagiu al verii, la Sibiu, dedicat exclusiv acumulărilor fizice. „Grigoraş vrea să pună accent pe pregătirea fizică în prima parte şi nu va susţine nici un amical în ţară“, susţine managerul oltenilor, Viorel Temelescu. Gorjenii vor pleca în perioada 4-16 iulie în Austria, la Neukirchen am Großvenediger, unde Pandurii are programate şi şase jocuri de verificare. „Deocamdată, nu s-a perfectat nici un amical. În mod sigur, însă vor fi cel puţin trei meciuri televizate. Suntem în discuţii cu Digi Sport“, a anunţat Temelescu. Şi ca o concluzie a sezonului abia încheiat, conducerea administrativă a clubului Pandurii a avut cele mai mari probleme şi nu trupa lui Grigoraş. „An foarte greu. Din punct de vedere fotbalistic ne-a ajutat Dumnezeu să nu mai avem emoţii la retrogradare, dar, din punct de vedere al problemelor care au fost în cadrul clubului, a fost mult mai greu. E bine că le-am rezolvat pe toate, nu vom avea probleme pentru sezonul viitor. Se ştie că am obţinut licenţa“, a mai afirmat managerul oltenilor.
Revenire întârziată
pe „Municipal“

Chiar dacă Petre Grigoraş şi-a exprimat dorinţa să nu se mai întoarcă la Severin şi în sezonul viitor, se pare că nu va avea încotro şi va trebui să facă din nou naveta la malul Dunării cel puţin câteva etape. „Vom reveni pe la sfârşitul lui septembrie la Târgu Jiu. Cel puţin trei-patru etape din tur le vom juca tot la Severin. Am fost obişnuiţi la Târgu Jiu cu mai multă lume, iar acolo ne simţim cam stingheri cu tribunele goale. Din punct de vedere al organizării şi al condiţiilor este foarte bine, dar când vezi tribunele goale…“, a declarat Temelescu. În aceste zile demarează şi lucrările de renovare a vestiarelor, care vor fi aduse la standarde europene. „O să facem vestiare în concordanţă cu Manualul european de Licenţiere. În funcţie de banii pe care îi avem alocaţi pentru investiţii, se poate lucra la tribune şi în timpul campionatului. Se izolează zona şi gata. Sunt prevăzute anumite lucrări, vrem să supraînălţăm peluzele, dar asta în timp“, a specificat Temelescu.

Altă politică la satelit

Dacă până acum Pandurii II nu a servit interesele primei echipe, fiind doar cu numele echipa secundă a grupării de Liga I, din această vară conducerea grupării gorjene anunţă că schimbă politica. Va fi stabilit un prag maxim de 21 de ani, situaţie, care dacă va fi şi pusă în practică, va conduce la restructurarea masivă a formaţiei. „Vom avea jucători, aşa cum şi-a dorit Grigoraş, până la 21 de ani. Acolo vor juca şi cei care fac parte din lotul mare şi nu intră în vederile lui Grigoraş pentru meciurile de campionat. Este politica pe care ne-am dorit-o de mult. Numai aşa putem să promovăm alţi tineri pentru că avem copii talentaţi. Proiectul s-a început cu Sorin Cîrţu, el a avut curajul să ia copii în cantonament, dar Grigoraş a mizat pe copii“, a declarat Temelescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS