27.8 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăSport„Mititelu este necopt“

„Mititelu este necopt“

Preşedintele Gloriei Bistriţa crede că lipsa de experienţă a patronului Ştiinţei a readus echipa din Bănie în eşalonul secund

După şase ani de promisiuni, dintre care cinci ani în Liga I, Universitatea se poate lăuda la capitolul performanţe doar cu un sezon în care a fost foarte aproape de cupele europene, dar a pierdut avionul în mod dubios. În rest, echipa lui Mititelu a trăit mereu periculos. Ameninţată cu retrogradarea, bulversată de deciziile nechibzuite ale patronului, Ştiinţa, devoratoarea de antrenori mai mult sau mai puţin valoroşi, a fost, mai degrabă, sarea şi piperul Ligii I. Nu a avut niciodată muşchi să se bată cu granzii, aşa cum li s-a promis suporterilor, nu a putut niciodată să se înscrie în cursa pentru o performanţă majoră, măcar pe plan intern. A fost campioană doar la dezvoltarea vorbirii şi la tăiatul crengii de sub picioare.
Universitatea s-a întors astfel în Liga a II-a şi ni se promite reconstrucţia echipei în urma experienţelor acumulate de Mititelu în toţi aceşti ani. Cine mai crede gogoşile finanţatorului? Prea puţini. Oamenii de fotbal s-au plictisit de evoluţia patronului din Bănie, suporterii au plecat frustraţi, umiliţi şi chiar scârbiţi de la stadion, iar promisiunile lui Mititelu nu mai fac astăzi nici cât o ceapă degerată, de vreme ce toată lumea şi-a dat seama că Universitatea este doar jucăria finanţatorului, şi nicidecum echipa lui Ştefănescu, Balaci sau Cîrţu, care sfinţea locul în urmă cu decenii.
Preşedintele Gloriei Bistriţa, Jean Pădureanu, ştie şi de ce nu a reuşit Universitatea să supravieţuiască în Liga I. „Îmi pare rău de Craiova că a retrogradat, dar fiecare doarme cum îşi aşterne. Îmi pare rău de acest Mititelu, dar cred că nu e copt pentru treaba asta de care s-a apucat“, a spus Pădureanu la Sport.ro.
„Sunt puţin mirat de soarta Craiovei, mai ales că în perioada lui Piţi se vorbea despre Cupele Europene. Au fost multe speranţe, era o atmosferă super. De acum ar trebui să se facă o distincţie între viitorul Craiovei şi al Universităţii, mai ales dacă Piţurcă face altă echipă. Dacă va apărea o altă echipă, atunci va apărea şi fotbalul de performanţă. Universitatea mă îndoiesc că mai are şanse prea mari să ajungă în Europa în anii următori, pentru că Mititelu are mari probleme financiare. Dacă Mititelu rămâne la Universitatea, atunci urmează lucruri şi mai rele decât această retrogradare“, a comentat Sorin Cîrţu la GSPTV.

Mergem cu „oile“?

Jocul Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaş, din ultima etapă, va fi unul cu miză pentru craioveni, chiar dacă aceştia au retrogradat matematic. Gigi Becali, patronul Stelei, a anunţat că este gata să ofere o recompensă financiară juveţilor dacă aceştia nu pierd partida cu găzarii, aflaţi în luptă directă cu bucureştenii pentru un loc de cupele europene. „Patronul trebuie să fie tot timpul cu valiza în braţe, trebuie să o ţină legată de mână. Mediaşul nu o să bată niciodată la Craiova, o să am eu grijă de asta! Politica echipei e făcută de patron şi patronul spune că Gaz Metan Mediaş nu va învinge la Craiova. Antrenorul face strategia pentru Cupa României. El ştie mai bine ce trebuie să facă. Antrenorul trebuie să aibă grijă să fie deja calificat în Europa League după meciul de la Cluj, apoi să facă în aşa fel încât să câştige Cupa. Steaua vrea meci egal la Craiova. Aşa vrea patronul şi aşa va fi“, a spus Becali la GSPTV.
Pentru această misiune, Becali va putea apela şi la un „agent special“, Mihai Costea, pe care Mititelu l-a vândut deja la Steaua. „Nilă“ a declarat după retrogradarea Craiovei că e gata să schimbe tricoul pentru a face performanţă în Ghencea: „Îmi pare groaznic de rău că nu am reuşit să câştigăm şi să sperăm în continuare la salvare. Cu Florin (Costea – n.r.) incomplet refăcut, cum spun ei, aveam mai multe şanse să ne salvăm. Era nevoie să joace alţii, nu el. Voi juca în ultima partidă, apoi plec şi îmi văd de treaba mea. Sper ca la Steaua să am mai multe rezultate decât am avut aici. Voi da totul pentru noua mea echipă. Îmi doresc mult să fac performanţă în fotbal“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

78 COMENTARII