10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGrigoraş: Sper să facem o surpriză cu Steaua

Grigoraş: Sper să facem o surpriză cu Steaua

Gorjenii au pierdut etapa trecută, surprinzător, pe terenul echipei Sportul Studenţesc, scor 1-2, după ce au condus la pauză, rezultat asumat de tehnicianul Petre Grigoraş. „Sunt principalul vinovat că nu am ştiut să gestionez situaţia din ultimul timp, nu am reuşit să-i readuc pe băieţi cu picioarele pe pământ. Sper ca în Regie să fi fost un simplu accident. Cu încă trei puncte eram şi matematic salvaţi de la retrogradare. Aşa, menţinem suspansul,  pentru că avem două meciuri în trei zile cu două echipe care trag la locurile de cupe europene (Steaua şi Rapid – n.r.). Sunt două echipe care pot câştiga oriunde în ţară“, a declarat Grigoraş. Chiar dacă Pandurii este plasată destul de bine în lupta pentru evitarea retrogradării, la şapte puncte de primul loc retrogradant, Grigoraş nu e mulţumit. „Aş vrea să ne îndeplinim obiectivul datorită valorii jocului şi angajamentului de care dă dovadă echipa noastră şi nu din cauza slăbiciunii altora. Satisfacţiile cele mai mari le ai când echipa joacă bine, frumos şi mai şi câştigă“, a mai spus tehnicianul.

Mai trebuie două victorii

Pentru a scăpa de emoţiile retrogradării, Petre Grigoraş crede că echipei sale îi mai sunt necesare două victorii în ultimele şase etape. Pandurii mai are de disputat patru meciuri acasă, cu Steaua, Rapid, „U“ Cluj şi Vaslui, şi două în deplasare, cu FCM Târgu Mureş şi FC Braşov. „Ştim ce meciuri avem pe teren propriu, ştiu că avem cu «U» Cluj, care de şase-şapte etape nu a mai fost învinsă, avem cu Vaslui, care se luptă pentru titlu. Avem la Braşov şi Târgu Mureş, două echipe grele pe teren propriu. Nu am făcut calcule, dar sigur mai trebuie să câştigăm cel puţin două meciuri“, a afirmat tehnicianul.
Pandurii are tot lotul valid pentru meciul cu Steaua, cu excepţia lui Cardoso, accidentat. Florin Hidişan revine în atenţia lui Grigoraş după două luni, singurii neselecţionaţi fiind Horvat, Tătaru, Neagu şi Voinea.

Ofensivul Grigoraş vs. defensivul Cîrţu

Petre Grigoraş speră să dea mâine lovitura echipei Steaua Bucureşti, pregătită de Sorin Cîrţu, fostul tehnician al pandurilor în sezonul precedent. Pregătită de „Sorinaccio“, Pandurii s-a putut lăuda cu cea de-a şase apărare din Liga I, dar cu un atac lamentabil, doar 19 goluri, gorjenii au terminat sub linia retrogradării. Acum, sub comanda lui Petre Grigoraş, cuvântul de ordine este atacul, iar lucurile par să meargă bine. Grigoraş crede că rivalul său de mâine are toate atuurile de partea sa, însă nu trebuie exclusă surpriza. „Am o relaţie decentă cu domnul Cârţu. Fiecare are filozofia lui despre fotbal, cine va avea câştig de cauză vom vedea. E clar că dânsul are experienţă mai bogată, performanţe mai bune, a câştigat titlul şi cupe cu Craiova, nu mai vorbesc ca jucător. Atuurile şi avantajele sunt de partea dânsului, plus Steaua care este Steaua. Dar câteodată se mai întâmplă în fotbal şi surprize, iar joi sper ca eu şi echipa să fim surpriza“, a afirmat Grigoraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS