5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLicenţierea Ştiinţei, doar la mâna FRF

Licenţierea Ştiinţei, doar la mâna FRF

Cum Universitatea nu se va califica în cupele europene 2011, dosarul ei de licenţiere pentru sezonul următor se verifică şi se aprobă doar la federaţie, motiv pentru care Mititelu e convins că gruparea alb-albastră va primi licenţa

Astăzi este ultima zi în care cluburile de fotbal trebuie să depună documentaţia pentru licenţa sezonului 2011/2012, iar Comisia de Licenţiere – prima instanţă de la FRF – va comunica rezultatul până pe 31 mai. Conform frf.ro, lista documentelor de licenţiere s-a modificat în urmă cu o săptămână. Contestaţiile vor fi soluţionate de Comisia de Apel de la federaţie.

Duru: Documentaţia de plăţi, până pe 4 aprilie

Conturile Universităţii sunt blocate de Fisc din cauza unor datorii de peste 1,8 milioane de euro către bugetul de stat (la 31 decembrie 2010), iar condiţia principală pentru obţinerea licenţei pentru sezonul următor este achitarea datoriilor până pe 31 martie 2011, adică astăzi. O soluţie prin care Universitatea Craiova, dar şi alte cluburi de fotbal din România încearcă să rezolve problema datoriilor este reeşalonarea acestora pe cinci ani, amânare permisă de o recentă ordonanţă de urgenţă a guvernului, dar care încă nu a intrat în vigoare. Mititelu a susţinut, la gsp.ro, că plăţile pentru cluburile care nu vor participa în cupele europene – şi Craiova intră în această categorie din 2001 încoace! – se pot derula şi în primele zile ale lunii aprilie. Viorel Duru, directorul de licenţiere de la FRF, a confirmat pentru GdS această posibilitate şi a nuanţat-o astfel: „Achitarea restanţelor financiare are termen 31 martie, dar documentaţia de plăţi se poate aduce până pe 4 aprilie“. Oficialul federaţiei a mai precizat că licenţele se acordă de FRF, dar dosarele echipelor care se califică în cupele europene merg şi la UEFA: „Forul european are jurisdicţie doar asupra cluburilor care participă în întrecerile organizate de UEFA“. Cu alte cuvinte, dosarul Craiovei se judecă doar la FRF, iar declaraţia de zilele trecute a lui Mititelu de la gsp.ro, „Vom primi licenţa!“, are, într-un fel, acoperire.

Artificiul cu divizarea, valabil şi în 2011?

Procedura în sine este încă destul de neclară, iar unele declaraţii ale lui Viorel Duru nu au lămurit anumite ambiguităţi. Oficialul FRF a susţinut în prosport.ro, în urmă cu două săptămâni, că dacă în perioada 1 iulie 2008 – 30 iunie 2010 societatea care finanţează un club a făcut o divizare, nu mai poate să solicite licenţa pentru sezonul 2011-2012, iar FC Universitatea ar fi sub incidenţa acestei reguli UEFA. Reamintim că, în martie 2009, AGA a decis divizarea clubului din Bănie astfel: SC Fotbal Club U Craiova SA (societatea-mamă), Cetatea Banilor City SA şi Western Gate Residence SA. Prin această manevră, Mititelu „a albit“ societatea-mamă de datorii şi a putut lua licenţa în 2009-2010, iar Duru a afirmat că acum, pentru licenţa 2011-2012, Universitatea nu mai poate folosi acest artificiu. „E o aberaţie a lui Duru, care vânează de mulţi ani Craiova. Avem o hotărâre judecătorească prin care se dovedeşte că nu ne-am pierdut continuitatea. A fost o divizare parţială, dar el nu cunoaşte legea“, a replicat atunci finaţatorul Craiovei. Ieri, Duru a refuzat să ofere alte amănunte asupra acestui subiect: „Nu vreau să mai comentez cazul Craiovei. Eu am vorbit, în general, despre regulamentul UEFA… Nu m-am pronunţat în cazul Craiovei, nici în cazul altor cluburi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII