5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNapoli, lucrat din interior

Napoli, lucrat din interior

Patronul Adrian Mititelu susţine că despărţirea de brazilianul David Lopes era planificată, dar a „uitat“ să-l anunţe pe antrenorul italian, care acum trebuie să găsească urgent o soluţie pentru meciul cu Steaua

 David Lopes se desparte de Universitatea Craiova, oficialii olteni dându-şi seama probabil că investesc într-un jucător care nu poate face faţă în Liga I. Brazilianul, „operă“ a patronului Adrian Mititelu şi susţinut de preşedintele Aurică Ţicleanu, a avut prea puţine reuşite la Universitatea, iar în pregătirile de iarnă şi-a arătat limitele, fiind bombă cu ceas pentru apărarea Ştiinţei. Deşi „Chiose“ a încercat la un moment dat să-l „resusciteze“, David Lopes a ajuns rapid subiect de discuţie la Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor de la LPF, jucătorul cerând încetarea raporturilor contractuale. Marţi, s-a judecat primul termen şi, curios, după doar o înfăţişare, cazul a rămas în pronunţare, semn că Universitatea a dorit să scape cât mai repede de fotbalistul pe care Mititelu paria la începutul sezonului. Finanţatorul a avut o explicaţie-şoc, declarând pentru prosport.ro: „Am încredere în fundaşii care au rămas la echipă: Zoro, Ciucă şi acest copil, Costinel Gugu. Despre David Lopes, ne-am înţeles dinainte de cantonament să plece la altă formaţie. Băiatul ne-a rugat să-i permitem să se antreneze cu Universitatea, iar noi l-am înţeles. Este clar, el va părăsi echipa“.
Tot în pronunţare au rămas şi cazurile Gloria Bistriţa (pretenţii financiare de la Craiova pentru Ciucă), Spase Dilevski, Valerică Găman şi Ştefan Bărboianu, jucătorii cerând, la rândul lor, să devină liberi de contract. Soarta ultimilor doi va fi tranşată astăzi, LPF anunţând că va da verdictul fără să mai stabilească alt termen de judecată. În schimb, Vali Badea, căruia Universitatea a „uitat“ să-i plătească salariul, a primit o amânare pentru 22 februarie. Litigiul dintre Victor Piţurcă şi Universitatea, aflat la Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor de la FRF, s-a amânat.

Lopez, nerăbdător
să plece

Uruguayanul Walter Lopez a anunţat public că vrea să părăsească Universitatea Craiova, dorind să se întoarcă la Penarol Montevideo. „Pe 16 februarie (ieri – n.r.) vine un impresar din Grupul Bentancur pentru a încerca să rezolve situaţia înainte de acest weekend. Din punct de vedere financiar, nu ştiu cum stau lucrurile. Aştept dialogul cu oamenii din club, care va avea loc miercuri (ieri – n.r.) sau joi (astăzi – n.r.), pentru a vedea dacă se poate debloca situaţia. Am o mare dorinţă să mă întorc la Penarol. Am făcut o treabă bună în pregătiri cu Diego (Diego Aguirre, antrenor la Penarol – n.r.) şi cu Profesorul (Fernando Pinatares, preparator fizic – n.r.), aşa că sunt foarte nerăbdător să mă întorc. Aş fi foarte fericit“, a spus Lopez, conform site-ului quenonino.com, care citează Radio Sport din Uruguay. Acelaşi site dezvăluie că impresarul lui Lopez, Alejandro Dominguez, a ajuns deja în România pentru a încerca să-l convingă pe Adrian Mititelu să-l lase pe fotbalist să se întoarcă la Montevideo. Patronul Ştiinţei anunţase în luna ianuarie că a activat clauza de transfer a jucătorului Walter Lopez de la Club Atletico Cerro (Uruguay), dar oficialii grupării Penarol Montevideo vor să profite de situaţia financiară de la Universitatea şi de faptul că jucătorul are câteva salarii neplătite.

Stoica: Trebuie
să câştigăm cu Steaua

Delegaţia oltenilor a revenit marţi seară în Bănie, iar jucătorii au liber până mâine. La sosirea pe aeroportul din Bucureşti, Dorel Stoica a prefaţat derbiul cu Steaua astfel: „Este un meci important şi trebuie să-l câştigăm! Noi aşteptăm suporterii în număr cât mai mare la stadion, să ne încurajeze… Ei sunt al «12-lea» jucător!“. Mihai Costea a radiografiat momentul actual al Ştiinţei: „Au plecat mulţi jucători valoroşi, Iliev, Gargarov, Găman, Bărboianu… Avem o echipă foarte tânără şi sperăm să facem o figură frumoasă (…) Meciul cu Steaua este foarte greu, întâlnim o echipă valoroasă, care totuşi se luptă la titlu, chiar dacă este la zece puncte faţă de lider“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

31 COMENTARII