5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGaz Metan CFR Craiova se mută la Severin

Gaz Metan CFR Craiova se mută la Severin

Oficialii formaţiei craiovene au bătut palma cu Consiliul Local Drobeta Turnu Severin, iar „Jerry“ Gane şi compania vor evolua din retur pe stadionul „Municipal“.

Deşi părea că „picase“ ideea mutării formaţiei Gaz Metan CFR Craiova la Drobeta Turnu Severin, aceasta a revenit în discuţie şi chiar s-a înfăptuit, vineri dimineaţă fiind parafată asocierea între oficialii grupării de la „Depou“ şi consiliul local. Acest lucru a fost posibil după ce, pe 25 ianuarie, FRF a publicat o listă de echipe care nu au drept de promovare în eşalonul imediat superior vreme de trei ani consecutivi de la data afilierii la federaţie, iar clubul sportiv FC Drobeta (al cărui acţionar majoritar este CL Severin) este afiliat din august 2010.
„Ne-am dorit foarte mult să avem o echipă de fotbal competitivă, iar cum noi nu puteam promova din Liga a III-a a trebuit să ne reorientăm. Am reuşit un parteneriat cu Gaz Metan CFR Craiova şi pentru asta trebuie să-i mulţumesc lui Vasile Cârstea (directorul Romgaz, principalul sponsor – n.r.), care, ca şi noi, vrea performanţă. Colaborarea va începe din retur, iar la anul vom lupta pentru promovare, apoi vom găsi o formă prin care să putem lega numele oraşului Severin de Gaz Metan CFR. Staff-ul administrativ şi cel tehnic, dar şi lotul de jucători rămân intacte, pentru că aşa este normal, iar noi îi sprijinim necondiţionat.
Ne-am dorit să avem o echipă de fotbal competitivă“, a spus primarul Severinului, Constantin Gherghe, pentru GdS.
Conform liga2.ro, CL Severin a desemnat patru persoane, care să fie alese ca membri fondatori ai Clubului Sportiv Gaz Metan CFR Craiova, fiind vorba despre Răzvan Lupu – director FC Drobeta, Remo Iordache – şef Serviciu comercial în cadrul Primăriei Drobeta Turnu Severin, Felix Nuhaiu – şef Serviciu sport, administrare baze sportive Severin şi Marius Prundeanu – consilier juridic – Serviciul administraţie publică locală. Cele patru persoane desemnate vor reprezenta Consiliul Local Drobeta Turnu Severin în cadrul societăţii nonprofit Asociaţia Sportivă Gaz Metan CFR Craiova.

„Cum să te opui performanţei?“

De partea cealaltă, preşedintele „găzarilor“, Gheorghe Frăţică, a explicat motivul „exilului“ la Severin. „Ne pare foarte rău că trebuie să plecăm din Craiova, dar indiferenţa factorilor locali de aici a contribuit foarte mult în luarea deciziei. De-a lungul timpului am primit numai promisiuni, nimic concret, iar fotbalul nu se face cu promisiuni, ci cu bani. Primăria Craiova rămâne cu handbalul şi cu voleiul, noi, cu fotbalul plecăm. Noi şi cu Universitatea parcă nu am reprezenta oraşul… Cei de la Severin au umplut deja conturile, ne pun la dispoziţie o bază sportivă excelentă şi sunt gata de treabă. Avem un proiect foarte serios şi frumos totodată, o să vedeţi. Cum să te opui performanţei? Numai un nebun ar face asta“, a declarat Gheorghe Frăţică, reprezentantul de la CFR.
La rândul său, Vasile Cârstea a spus că ţine la „etichetă“. „Am făcut acest pas deoarece vrem performanţă, iar la Severin avem toate condiţiile pentru asta, începând cu un stadion modern şi terminând cu o bază de recuperare. Nu am vrut să mai stăm în mocirlă şi să jucăm un fotbal de Liga a II-a, ci să facem performanţă. Eu, Gheorghe Frăţică sau Costel Curcă nu ne alegem cu nimic, nu am avut nici un fel de beneficiu de pe urma acestei asocieri, doar echipa a avut de câştigat. La Craiova va rămâne centrul de copii şi juniori, iar seniorii se vor muta la Severin şi se vor pregăti pe baza sportivă de la «Termo»“, a afirmat Vasile Cârstea pentru GdS.
Între timp, Gaz Metan CFR se apropie de încheierea celui de-al doilea stagiu de pregătire, efectuat la Valea Călugărească, având în program un ultim test de verificare. Elevii lui „Jerry“ Gane vor întâlni sâmbătă, de la ora 11.00, la Izvorani, pe Juventus Bucureşti (locul 13 în B1).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII