10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, cu mic cu mare în Antalya

Pandurii, cu mic cu mare în Antalya

Ambele echipe ale clubului Pandurii Târgu Jiu decolează astăzi spre Turcia pentru al doilea stagiu de pregătire, unul în care cele două formaţii au programate jocuri de verificare în Antalya.

După cantonamentul de la Poiana Braşov, unul preponderent fizic, Pandurii Târgu Jiu susţine în perioada 28
ianuarie – 10 februarie al doilea stagiu al iernii, la Belek, unde tehnicianul Petre Grigoraş pune accent pe pregătirea tehnico-tactică. Gorjenii deplasează în Turcia un lot de 25 de jucători: Mingote, Lazar, Horvat-portari, Popete, Matei, Viera, Chiricheş, Tătaru, Rada, Grecu, Cardoso, Neagu, Nistor, Pintilii, Hidişan, Brata, Cristea, Voiculeţ, Băcilă, Vranjes, Avramescu, Militaru, Ciucur, Apostu şi Voinea plus „ţeapa“ Conrado Oliveira. La insistenţele conducerii administrative, brazilianul a fost şi el cooptat în lotul de Turcia deşi tehnicianul Petre Grigoraş îl trimisese la plimbare cu o zi înainte.
„Trebuie să înţelegem că e vorba de diferenţe destul de mari şi de fus orar, şi de temperatură. A fost foarte frig şi a avut probleme de respiraţie. Mi-a spus că nu putea respira bine din cauza frigului. De aceea şi pulsul a fost mare. Am decis să-l luăm în Antalya şi vom vedea acolo cum se va comporta“, a explicat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu.
Petre Grigoraş nu este însă încântat de decizia conducerii, fiind destul de reticent în privinţa şanselor atacantului cariocas de a-l convinge să rămână.
„Merg cu 25 de jucători. Conrado vine cu alt avion. O să se antreneze pe acolo şi dacă am timp o să mă uit şi la el. E clar că e mult în urmă cu pregătirea. Am vorbit cu el şi mi-a zis că nu a văzut zăpadă până acum. I s-au blocat căile respiratorii din cauza frigului. E nepregătit. Să vedem dacă şi cât poate să recupereze. Dacă aveam scooteri buni, trebuia să avem acum doi-trei atacanţi la dispoziţie“, a replicat Grigoraş. Deşi are încă nevoie de cârje pentru deplasare, Pedro Mingote a urcat şi el în avionul de Antalya. „În câteva zile o să reiau pregătirea“, a garantat lusitanul.

Şase amicale la Belek

Pandurii Târgu Jiu susţine la Belek şase partide de verificare: 29 ianuarie – Ferencvaros sau Ujpest Budapesta (Ungaria), 31 ianuarie – FK Baku (Azerbaidjan, televizat de Digi TV la ora 15.00), 3 februarie – Metalurg Zaporojie (Ucraina, televizat de Digi TV), 5 februarie – Jagodina (Serbia), 7 februarie – Lokomotiv Zagreb (Croaţia, televizat de Digi TV), 9 februarie – Cernomoreţ Varna. În primele două jocuri, Petre Grigoraş va testa toţi jucătorii pentru ca spre finalul cantonamentului să-şi cristaliezeze primul unsprezece.
„Contează şi rezultatele din amicale. În primele două jocuri, o să dau posibilitatea tuturor să joace în mod egal, iar atunci rezultatele pot să fie nesemnificative sau neimportante. Dar după 5 februarie, începând cu al treilea joc de verificare, mă voi axa pe unsprezecele de bază şi voi încerca să-i folosesc din ce în ce mai mult de la o repriză la 60 de minute, apoi la 75 şi după aceea la un meci întreg. În Antalya, vreau să reedităm jocurile destul de bune de la sfârşitul turului. Trebuie să lucrăm mai mult specific, avem şase meciuri amicale cu echipe puternice, să mai reprofilez dacă e nevoie câte un jucător pe un anumit post. Mie îmi plac jucătorii polivalenţi, cred că avem suficienţi de mulţi. Cei care au rămas sunt foarte serioşi, nu am avut ce le reproşa în pregătire şi sunt convins că nu am ce le reproşa nici în Antalya. Vom vedea după jocurile ce vom face. Cu două săptămâni înainte de începerea returului, vă voi spune care este exact stadiul de pregătire, care este nivelul şi ce aşteptăm de la retur“, a declarat Grigoraş.
Şi Pandurii II se pregăteşte în Antalya în aceeaşi perioadă ca şi echipa mare, având programate cinci amicale: 31 ianuarie – Spartak Moscova II, 2 februarie – Steaua Roşie Belgrad II, 4 februarie – Voinţa Sibiu, 6 februarie – Geongow (Coreea de Sud) şi ultimul test pe 8 februarie, cu o formaţie din Azerbaidjan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS