3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRădulescu: La Craiova vor fi certuri şi ameninţări!

Rădulescu: La Craiova vor fi certuri şi ameninţări!

Fost antrenor la Universitatea Craiova, „Riciu“ a afirmat că în această situaţie critică Mititelu trebuie să găsească o soluţie de a atrage şi alte surse financiare, alţi investitori, altfel lucrurile se vor destrăma la Universitatea, prevăzând că vom asista şi la un adevărat spectacol, cu declaraţii dure şi ameninţări.

– Presupun că sunteţi la curent cu problemele de la Universitatea: posibilitatea ca pentru sezonul viitor clubul de fotbal să nu primească licenţa din cauza datoriilor către stat ale firmelor lui Mititelu, disensiuni între finanţator şi managerul-antrenor Piţurcă ş.a.m.d. Cum le comentaţi?
– Le-am urmărit cu un plus de atenţie deoarece pentru mine, ca şi pentru fotbalul românesc în general, Universitatea este ceva aparte. Mă îngrijorează situaţia Craiovei. Pentru ca fotbalul din România să progreseze, adică să crească, are nevoie ca pe prima scenă să fie în luptă cele mai grele piese, printre care şi Craiova. Ca să fac un fel de comparaţie cu şahul, aş spune că una este să joci un meci fără regină şi tură şi alta este să joci cu piesele grele! Sper că se înţelege ce vreau să spun…

„Fanii Ştiinţei sunt
printre cei mai curaţi“

– Da, dar ar fi posibil ca pe prima scenă să „lupte“ în sezonul viitor echipe săteşti din Brăneşti, chiar Chiajna!
– Asta-i altă discuţie. Va juca însă Craiova în sezonul 2010/2011 în Liga 1, asta-i întrebarea-problemă acum! Din acest punct de vedere, orice fisură care apare în viaţa unui club de tradiţie, cum este Universitatea Craiova, fisură care slăbeşte clubul, deranjează campionatul României şi suporterii Ştiinţei. Nu-mi explic cum s-a ajuns aici, nu-mi dau seama cum pot suporta suporterii fantastici ai Craiovei aceste veşti?! Mă gândesc la sufletul fanilor, cei care, după mulţi ani, au revenit pe „Ion Oblemenco“ alături de echipă, au susţinut-o chiar şi în momentele mai puţin reuşite. Şi asta s-a petrecut odată cu revenirea echipei în Craiova şi cu venirea lui Piţi ca manager-antrenor. Ei, suporterii Ştiinţei, nu merită acest lucru. Ei sunt printre cei mai curaţi suporteri din ţară.
– Aţi fost antrenor în Craiova, aţi cunoscut bine atmosfera de pe fostul „Central“!  
– Tocmai de aceea afirm asta. Suporterii Ştiinţei sunt sinceri, îşi iubesc echipa cu adevărat şi, repet, merită o soartă mai bună decât cea care se anunţă acum. Ar fi o mare lovitură ca Universitatea să nu primească licenţa.

„Redresarea Ştiinţei depinde numai de Mititelu“
 
– Cum vedeţi, din Capitală, rezolvarea problemei?
– Este foarte simplu şi răspunsul este cunoscut de toată lumea… O singură soluţie: banii! De la bani a plecat această problemă şi tot la bani ne întoarcem. Fără găsirea unor surse financiare, lucrurile se vor destrăma la Universitatea Craiova. Va fi şi spectacol, cu certuri, cu declaraţii dure, cu ameninţări ş.a.m.d.
– De unde să vină aceşti bani mulţi?
– Problema banilor este a patronului.
– Cum oare se descurcă  cu banii Brăneştiul şi alte echipe mici?
– Un loc nu seamănă cu altul. Probabil că la alte echipe sunt mai mulţi finanţatori (acţionari), probabil că şi autorităţile locale se implică inclusiv financiar, există colaborare cu oamenii de afaceri. Cu alte cuvinte, bugetul altor echipe este asigurat de mai mulţi.
– Sugeraţi, deci, ca această idee să se aplice şi la Universiatea, adică bugetul să nu fie asigurat de un unic finanţator, cum este acum?
– Se pare că un unic finaţator nu este posibil, deoarece acesta nu este potent financiar! Am toată stima şi consideraţia pentru domnul Mititelu, deoarece a avut grijă de această echipă, dar tot el trebuie să găsească acum o soluţie de a atrage de partea clubului de fotbal şi alte surse financiare, alţi investitori. Pe scurt, redresarea Ştiinţei depinde numai de Mititelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII