11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEto’o, fotbalistul african al anului

Eto’o, fotbalistul african al anului

Colegul lui Cristi Chivu de la Inter Milano, camerunezul Samuel Eto’o, a fost desemnat cel mai bun fotbalist african al anului 2010. Atacantul de 29 de ani a obţinut pentru a patra oară în carieră această distincţie. Camerunezul îşi datorează această recunoaştere parcursului excelent făcut alături de echipa de club, cu care a cucerit titlul, Cupa şi Supercupa în Italia, Liga Campionilor şi Campionatul Mondial al cluburilor.
Cea mai bună echipă africană de club a anului a fost desemnată Tout Puissant Mazembe, din Congo, finalistă a Mondialului cluburilor. Cel mai bun fotbalist african care joacă pe continent a fost ales egipteanul Ahmed Hassan, căpitanul reprezentativei care a cucerit Cupa Africii pe Naţiuni în 2010.
Cea mai bună selecţionată africană a fost în 2010 Ghana, pentru evoluţia în Cupa Mondială din Africa de Sud, competiţie la care s-a calificat în sferturile de finală. Sârbul Milovan Rajevac a primit titlul de cel mai bun antrenor din Africa în 2010.
Cel mai bun tânăr jucător al Africii a fost desemnat ghanezul Kwadwo Asamoah, iar selecţionata feminină a anului a fost aleasă naţionala Nigeriei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU