20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBute va boxa cu Brian Magee

Bute va boxa cu Brian Magee

„Mister KO“ îşi va apăra centura pe 19 martie, la Montreal, adversar fiindu-i un nord-irlandez de 35 de ani, găsit cu greu de InterBox.

Boxerul român Lucian Bute, campionul mondial IBF la supermijlocie, îşi va apăra centura cu diamante, pentru a şaptea oară, într-un meci programat pe 19 martie la „Centre Bell“ din Montreal, relatează presa canadiană, citată de Agerpres. Adversarul lui „Mister KO“ nu este un boxer renumit, cum sperau oficialii de la InterBox, club la care este legitimat gălăţeanul, fiind vorba despre Brian Magee, un irlandez de 35 de ani.
În prima fază au fost negocieri pentru o luptă între Lucian Bute şi Dimitri Sartison, însă acesta a refuzat oferta. Au urmat apoi discuţii cu nord-irlandezul Brian Magee, care a acceptat propunerea. Organizatorii au declarat că aceasta este „cea mai bună opţiune disponibilă“ în acest moment. Preşedintele InterBox, Jean Bedard, a explicat că Bute nu putea înfrunta un nume mare, precum Froch, Kessler, Stieglitz, toţi indisponibili pentru aprilie 2011, iar singurele nume disponibile erau Sakio Bika şi Brian Magee. „În aceste circumstanţe, Magee era cel mai bun adversar disponibil, iar Showtime a acceptat rapid“, a spus Bedard.
Campion european la supermijlocie, Brian Magee are 34 de victorii în carieră, dintre care 24 prin KO, şi trei înfrângeri. Nord-irlandezul este lider în clasamentul WBA, ocupă locul doi în WBC, iar în IBF este situat pe poziţia a opta, fiind neînvins în ultimele şase meciuri.

Bute este precaut

Înfruntarea cu Brian Magee va fi prima după ce Lucian Bute a semnat, luna trecută, un contract pe trei ani cu cei de la Showtime, înţelegere potrivit căreia pugilistul nostru ar urma să primească două milioane de dolari pentru fiecare luptă. „Magee nu este cunoscut în America de Nord, dar eu l-am văzut la lucru şi pot garanta că este foarte puternic. Iau meciul în serios, cum am făcut mereu, indiferent de adversar“, a spus „Mister KO“, care la mijlocul lunii ianuarie va efectua un cantonament de două luni în Florida.
Şi Stephane Larouche, antrenorul lui Bute, a spus că Brian Magee este un pugilist curajos şi va pune multă presiune pe sportivul nostru. În ultimul său meci, în care şi-a apărat centura europeană EBU, irlandezul l-a învins la puncte în septembrie pe armeanul Roman Aramyan. Ultima înfrângere a lui Magee datează din 2006, când a fost învins de britanicul Carl Froch, actualul campion mondial la versiunea WBC. „Am muncit din greu toată viaţa pentru a ajunge aici şi merit această şansă. Bute este în prezent la vârf, dar şi eu, de asemenea. Voi profita de ocazia pe care mi-a oferit-o“, a declarat, la rândul său, irlandezul Brian Magee.
Lucian Bute este neînvins în 27 de meciuri, 22 de victorii fiind obţinute prin KO. Românul a câştigat titlul mondial în octombrie 2007, învingându-l prin KO în runda a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Până acum, Bute şi-a apărat cu succes titlul de şase ori: în februarie 2008, în faţa americanului William Joppy (KO), în octombrie 2008, în faţa mexicanului Librado Andrade (la puncte), în martie 2009, în faţa columbianului Fulgencio Zuniga (KO tehnic), în noiembrie 2009, în faţa mexicanului Librado Andrade (KO), în aprilie 2010 în faţa columbianului Edison Miranda (KO) şi în octombrie 2010, în faţa americanului Jesse Brinkley (KO tehnic).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS