15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDonose: Craiova Maxima nu se poate reedita!

Donose: Craiova Maxima nu se poate reedita!

Fostul component al generaţiei de aur a Ştiinţei este de acord cu opinia finanţatorului Craiovei că, pentru Universitatea actuală, „Craiova Maxima“ este o povară şi a afirmat că nici o echipă românească nu poate să se califice într-o semifinală de cupă europeană. Donose împlineşte mâine 58 de ani.

„Universitatea Craiova e un club care are o povară mare în spate: «Craiova Maxima». E greu să ajungi la nivelul lor, orice ai face. Acum avem altă lume, alţi oameni, alte condiţii… Pe atunci, publicul participa şi cu bani, pentru că se cumpărau insigne şi alte produse prin întreprinderile din Dolj, de voie sau de nevoie. Universitatea Craiova era cel mai bogat club din România“, a declarat Adrian Mititelu la Sport Total FM.
Rugat să comenteze această afirmaţie a finanţatorului Ştiinţei, unul dintre componenţii „Craiovei Maxima“, Costică Donose, a spus: „Nu-l contrazic pe Adrian Mititelu, deoarece cam aşa este, are dreptate. În condiţiile actuale din România, nici o echipă de fotbal din campionatul nostru nu va mai ajunge într-o semifinală de cupă europeană. Nici Craiova nu are cum să reediteze momentul din aprilie 1983, acea semifinală cu Benfica. Trebuie să fim realişti. Cum zice şi Mititelu, erau alte condiţii atunci, alte posibilităţi, alte surse de bani. Într-adevăr, spectatorii cumpărau fanioane, postere, fotografii cu autografele noastre, insigne, mai şi cotizau etc. Iar noi, jucătorii, unii crescuţi aici, alţii aduşi la timp la Craiova, am evoluat împreună mulţi, mulţi ani, iar de valoarea noastră vorbesc rezultatele. Acum este cu totul şi cu totul altceva“.

„Orice pentru salvarea Ştiinţei“

„Pele“ al „Craiovei Maxi-ma“ – cum a fost poreclit Donose – a vorbit de situaţia critică a Universităţii în 2010: „Este un moment greu, nu ştiu ce s-ar putea întâmpla, n-am idee. Dacă nu primim licenţa, aşa cum se aude, e rău. Mie tot nu-mi vine să cred că este reală situaţia. Înţeleg că este o problemă de bani, de datorii mari acumulate în timp. Dacă acest om nu poate s-o ţină de unul singur, s-o dea altuia, altora, comunităţii… Nu ştiu cum, nu ştiu cui, dar ceva trebuie făcut pentru salvarea Ştiinţei, orice! Nu poţi să plăteşti dările la un apartament cu patru camere, îl dai şi stai într-unul cu două camere sau într-o garsonieră, nu? Am înţeles, din unele declaraţii, că se va rezolva totuşi problema…“.

„Trebuie aduşi trei-patru jucători“

„Înainte de victoria de la Braşov (16 octombrie – n.r.) mi-aţi mărturisit că vă place cum joacă echipa actuală, că sunt semne bune în era Piţurcă şi că Ştiinţa ar putea să prindă cupele europene în acest sezon. Ce ziceţi acum?“. La această întrebare, fostul scouter al Universităţii – care mâine împlineşte 58 de ani – a punctat: „Aşa am spus, dar am făcut unele precizări care au fost consemnate în GdS. Anume că acest obiectiv se va putea realiza după o pregătire de iarnă făcută de Piţi şi după completarea lotului cu câţiva fotbalişti. Şi am mai ţinut să subliniez un amănunt pe care atunci nici măcar nu l-am bănuit: putem să ne luptăm pentru cupele europene dacă nu apare nimic neprevăzut. Ei, şi a apărut neprevăzutul, că aşa-i la Craiova! Cum să aduci acum trei-patru fotbalişti de valoare dacă nu ai buget? Aceşti jucători deja trebuia să fie ai Craiovei la ora asta, iar pe 12 ianuarie să fie prezenţi la reunire. Nu poţi să plăteşti dările, nu poţi să completezi lotul ş.a.m.d., adică sunt probleme de… probleme“.
În opinia fostului mare jucător al Craiovei, Oţelul Galaţi este o echipă care îşi merită locul din frunte: „Pare un fel de surpriză că Oţelul este liderul campionatului, dar, după cum a jucat în aceste 18 etape, îşi merită locul. Nimeni nu se gândea însă la începutul campionatului că Oţelul va ajunge lider!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII