14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVali Găman: Nu vom depune memorii

Vali Găman: Nu vom depune memorii

Căpitanul Universităţii a afirmat că jucătorii olteni înţeleg situaţia critică financiară actuală a clubului şi nu vor depune memorii pentru a deveni liberi de contract. Valerică a fost desemnat cel mai bun jucător al Ştiinţei în anul 2010 de comunitatea suporterilor www.craiova-maxima.ro.

Din cauza crizei financiare de la FC Universitatea, multor jucători nu li s-au achitat la zi contractele, motiv pentru care aceştia ar putea să depună memorii la LPF pentru a deveni liberi de contract. Valerică Găman a afirmat că jucătorii Universităţii înţeleg situaţia actuală şi nu vor depune memorii. „Probabil sunt probleme mari dacă se tot vorbeşte de ele. Noi sperăm în rezolvarea lor, pentru că nu este bine şi această echipă trebuie să aibă continuitate. Nu putem fi falşi, să spunem că nu ne-a afectat şi pe noi, pe jucători, dar noi trebuie să schimbăm situaţia în bine, pentru a ne concentra pe ceea ce avem de făcut. Cu siguranţă, nu se va ajunge ca noi, jucătorii, să ne depunem memorii. Se vor găsi soluţii, aşa că echipele din ţară pot să aştepte. Contează că suntem crescuţi de mici, suntem craioveni şi nu se va ajunge să depunem memorii“, a afirmat pentru site-ul clubului, Găman.
Acesta a făcut şi o radiografie a anului fotbalistic 2010: „Prin prisma rezultatelor cu echipa nu a fost un an bun, dar pe plan personal eu cred că am avut unele realizări, am ajuns căpitanul Universităţii Craiova, iar ultima a culminat cu acel joc împotriva selecţionatei lumii. O mare parte din dezamăgirea acestui an a fost şi ratarea cu tineretul a calificării pentru turneul de anul viitor. Am fost foarte aproape de calificare, rămâneam în istoria fotbalului din ţara noastră… Nu pot spune însă că asta a fost una dintre cauzele pentru care am avut probleme la echipa de club“.
Referitor la informaţia din presa din Capitală potrivit căreia managerul general Piţurcă ar avea câteva dezlegări în alb, printre care şi a lui Găman, acesta a răspuns: „Sunt al lui mama şi al lui tata. Eu sunt al Universităţii, cu Universitatea am semnat contract, nu cu Victor Piţurcă, nu ştiu ce înţelegere este între domnii Piţurcă şi Mititelu“.

Găman, cel mai bun

Pentru al doilea an la rând, comunitatea suporterilor Universităţii Craiova, www.craiova-maxima.ro premiază superlativele anului care se încheie peste câteva zile. În urma celor 353 de voturi, fundaşul Valerică Găman a fost desemnat drept cel mai bun jucător al Universităţii Craiova în anul 2010, cu 29% din voturi (101 voturi). Practic, lupta pentru acest titlu a fost între cei doi stoperi titulari ai echipei alb-albastre, pe locul doi regăsindu-se bulgarul Valentin Iliev, cu doar trei voturi mai puţin decât căpitanul Găman. Locul trei a fost împărţit de leonezul Julius Wobay şi de Ştefan Bărboianu, cu câte 43 de voturi şi 12% din totalul voturilor.
Cel mai frumos gol al anului 2010 a fost ales cel înscris de Dorel Stoica în ultima partidă de campionat din acest an, înfrângerea de la Cluj, CFR – Universitatea 2-1. Torpila de la 45 de metri a lui Dorel Stoica a fost votată de 55% din cei 173 de participanţi la vot (96 de voturi), în timp ce pe locul doi s-a clasat „călcâiul“ fundaşului Valentin Iliev în meciul din etapa a 25-a a campionatului trecut, contra formaţiei FC Timişoara. Radu Barbu, fundaşul revenit în această iarnă din împrumutul de la CFR Craiova, încheie podiumul cu reuşita superbă din victoria cu 3-0 din returul ediţiei trecute de campionat, 2009-2010, contra formaţiei FC Braşov. Cei doi câştigători vor primi trofeele din partea celor de la www.craiova-maxima.ro la reunirea lotului, programată pe 12 ianuarie 2011.
Premiile www.craiova-maxima.ro se află la cea de-a doua ediţie, anul trecut Florin Costea fiind ales jucătorul anului de utilizatorii site-ului.
Găman a opinat că Oţelul Galaţi va fi campiona acestei ediţii de campionat. Căpitanul Ştiinţei a spus că le va ţine pumnii gălăţenilor în meciurile din 2011 în încercarea elevilor lui Dorinel Munteanu de a aduce primul titlu din istorie la Galaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII