29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportGăman, fantastic printre fantastici

Găman, fantastic printre fantastici

Jucătorul Universităţii Craiova a dezvăluit că a fost primit extraordinar de vedetele care marţi seară au jucat în Grecia, într-un meci caritabil.

Fotbaliştii români Valerică Găman (Universitatea Craiova), Cornel Râpă şi Silviu Ilie (Oţelul Galaţi) au evoluat marţi seară în „Meciul împotriva sărăciei“ (Match Against Poverty), la Pireu, disputat între echipa locală Olympiakos şi selecţionata All Stars „Prietenii lui Zidane şi Ronaldo“, meci terminat la egalitate, 2-2. Pentru selecţionata mondială a marcat portughezul Ricardo Sa Pinto (‘9 şi ‘19), în timp ce pentru gazde a înscris Kostas Mitroglou (‘27 şi ‘50).
Întâlnirea s-a desfăşurat pe stadionul „Karaiskakis“, în faţa a peste 30.000 de spectatori, iar gălăţenii Cornel Râpă şi Silviu Ilie au evoluat titulari. Valerică Găman a evoluat ultimele 30 de minute, înlocuindu-l pe Râpă. Craioveanul, care a purtat numărul 5, a fost folosit fundaş dreapta, dar a urcat şi în atac de mai multe ori. „Walter“ s-a descurcat bine, evoluând fără complexe în faţa unor vedete ale fotbalului mondial precum Zidane, Sa Pinto, Luis Boa Morte ori Nuno Gomes. La final, acesta a făcut schimb de tricouri cu atacantul sârb Pantelic.
Printre vedetele clubului Olympiakos Pireu s-au aflat Christian Karembeu, Darko Kovacevici, Marko Pantelic, Alexandros Alexandris, Andreas Niniadis, Grigoris Georgatos, Giorgos Anatolakis şi Predrag Djordjevici.
Acest meci, care a avut ca scop lupta împotriva sărăciei şi care a fost organizat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, trebuia să aibă loc miercuri, dar a fost devansat cu 24 de ore din cauza grevei naţionale contra măsurilor de austeritate din Grecia. Încasările acestui meci vor fi donate victimelor cutremurului din Haiti, din luna ianuarie, şi celor afectaţi de inundaţiile din luna iulie, din Pakistan.

„Experienţa aceasta
mă motivează“

Vali Găman a vorbit despre experienţa trăită marţi seară în Grecia, declarând, conform site-ului oficial al Universităţii: „A fost ceva fantastic. Să primeşti telefon luni seară la ora 20.00 şi la nici 24 de ore să fii alături de marii jucători ai lumii este ceva excepţional. Am fost primiţi extraordinar, chiar dacă pentru ei eram nişte necunoscuţi, plus că noi trei am fost şi cei mai tineri jucători din echipa prietenilor lui Ronaldo şi Zidane. Am mai spus, cred, că a fost cel mai frumos cadou de Sărbători pe care l-am primit în acest an. Domnul Gică Popescu, căruia îi mulţumesc pentru această invitaţie, are perfectă dreptate când spune că jucătorii români trebuie să-şi dorească să joace la marile echipe de club, alături de asemenea jucători, nu numai ca adversari sau în meciuri de caritate. Când ne apucăm de fotbal, cu toţii ne dorim să ajungem la o echipă din prima ligă. Când ajungem unde ne-am propus de mici, trebuie să ne fixăm alt obiectiv, acela de a ajunge la naţională şi, implicit, la un club mare de afară. Dumnealui a ajuns căpitanul Barcelonei şi nu cred că altcineva din România va mai ajunge căpitanul unei astfel de echipe, dar acest lucru trebuie să ne ambiţioneze şi mai mult, iar Gică Popescu, Hagi, Mutu, Chivu sunt cele mai bune exemple pentru noi, jucătorii tineri. Şi ei au plecat din acelaşi fotbal în care suntem noi, au ştiut ce vor de la viaţă şi au ajuns unde au ajuns. Experienţa aceasta mă motivează şi mai mult“.

„Trebuia să joace
de un an la naţională“

 
Contactat telefonic, Gheorghe Vlad, fost antrenor la juniori al lui Valerică Găman, a spus: „Mă bucur pentru el că a ajuns să joace în selecţionata lumii. De asemenea, mi-aş dori să rămână în continuare la Universitatea. Mi-ar fi necaz să plece de la Craiova înainte să obţină o performanţă majoră. Îi prevăd un viitor frumos pentru că este un jucător talentat, care trebuia să joace de un an la echipa naţională de seniori“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

26 COMENTARII