22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportApostu mai vrea o şansă

Apostu mai vrea o şansă

Bogdan Apostu a început sezonul în primul unsprezece, însă un ghinion teribil l-a scos din circuit o bună bucată de timp. Apostu s-a accidentat în cantonamentul din Antalya, imediat după instalarea pe banca tehnică a gorjenilor a lui Petre Grigoraş, şi timp de cinci etape nu a putut fi folosit.
Chiar şi aşa este, după 18 etape consumate, cel mai bun atacant din lotul echipei Pandurii, cu trei reuşite, şi al doilea golgheter al echipei, după Claudiu Voiculeţ, cu patru goluri.
Nemulţumit de oamenii de gol, Petre Grigoraş a anunţat că-şi doreşte achiziţionarea unor jucători de atac în pauza competiţională, însă pe Apostu nu-l sperie concurenţa. „Concurenţa e benefică în orice echipă. Am fost şi accidentat. Aproape două luni nu am putut să evoluez. Sper ca din iarnă să arătăm mai bine, indiferent cine va veni. E clar că mai avem nevoie de jucători de atac. Domn profesor ştie cel mai bine pe cine să aducă. Noi trebuie să ne facem datoria şi să încercăm să ne câştigăm postul în echipă“, a comentat Apostu.

„Jocul, atuul nostru
pentru retur“

Mulţumit de evoluţia echipei, Apostu crede că doar neşansa i-a împiedicat pe gorjeni să termine anul pe un loc onorabil.
„Se putea şi mai bine, dar să fim realişti. Dacă la mijlocul turului eram pe ultimul loc, am terminat turul pe o poziţie aproximativ bună. Suntem la două puncte de locul 10, deci situaţia nu este gravă. Dacă vom face o pregătire bună şi vom avea puţină şansă, în retur putem termina în primele 10-11 locuri ale campionatului. Şansa trebuie să se întoarcă şi de partea noastră, jocul ne ajută, acesta este atuul nostru principal în faţa celorlalte echipe cu care ne batem la evitarea retrogradării. Sunt mai multe echipe care au puncte mai multe decât noi, dar jocul nu le recomandă că ar putea continua pe aceeaşi linie. Cu şansă putem termina în primele 11 echipe, acolo ne este locul. Am pierdut în mod incredibil opt puncte. Cu acele puncte eram pe şapte, iar jocul era acelaşi. Noi nu am avut şansă în acest tur. Sper ca în retur norocul să-şi întoarcă faţa spre noi“, a declarat Apostu.
Pandurii nu-şi permite să mai facă paşi greşiţi în 2011, când punctele cântăresc foarte greu. Pregătirea fizică din iarnă va conta enorm, iar Apostu are încredere că preparatorul fizic Gheorghe Avram îi va pune pe picioare, fiind o cunoştinţă mai veche a fotbalistului. „Fiecare meci devine extrem de important. Se intră pe ultima sută de metri, iar orice punct pierdut va cântări greu în clasament. Dacă în tur spuneam că avem timp să recuperăm punctele, în retur situaţia e alta. Pregătirea de iarnă e necesară, fără aceasta nu poţi să faci faţă în campionat. Am mai lucrat cu profesorul Avram la Farul Constanţa. Este un preparator fizic foarte bun şi ştiu că ne va pune pe picioare, astfel încât la începutul campionatului să fim într-o formă bună“, a spus Apostu. Familist, Bogdan Apostu îşi va petrece Sărbătorile la Straja împreună cu soţia şi copilul. „Stau acasă şi am grijă de copil. În anii trecuţi mergeam şi eu la Paris, la Londra, acum m-am liniştit“.  

Popa, prea scump
pentru „U“ Cluj

Transferul lui Marius Popa la „U“ Cluj nu s-a finalizat din cauza pretenţiilor gorjenilor, care cer 300.000 de euro. Clubul Pandurii vrea să facă şi profit din vânzarea goalkeeperului, mai ales că la sfârşitul lunii ianuarie trebuie să plătească o rată scadentă în valoare de 158.000 de euro plus TVA în contul grupării Internaţional Curtea de Argeş, de unde a fost achiziţionat în vară. „Popa poate pleca la «U» Cluj sau la orice altă echipă, în cazul în care Pandurii vor primi o ofertă pe care nu am putea să o refuzăm. Este un portar de valoare, care a trecut pe la echipa naţională şi ar mai putea ajunge acolo. După părerea mea, este unul dintre primii cinci-şase portari români din acest moment. Nici un jucător adus în această vară nu va pleca de la Pandurii sub preţul pe care l-am plătit pentru el celor de la Internaţional“, a declarat preşedintele executiv al gorjenilor, Eugen Pârvulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS