10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorele, perfecte cu Spania

Tricolorele, perfecte cu Spania

Handbalistele lui Radu Voina au început ca din „tun“ Campionatul European, câştigând primul meci din Grupa A, cu Spania, şi urmează să susţină un adevărat test împotriva Danemarcei.

Naţionala feminină de handbal a României a reuşit o victorie frumoasă şi de moral în faţa Spaniei, vicecampioana europeană, câştigând cu scorul de 30-26 (15-10), în „Gigantium Arena“ din Aalborg, în primul meci din Grupa A a Campionatului European din Danemarca şi Norvegia. Tricolorele nu au început prea bine disputa, ibericele conducând în minutul 5 cu 1-2, însă Cristina Vărzaru şi compania şi-au revenit rapid şi au preluat conducerea pe tabela de marcaj, evoluţia scorului fiind astfel: 6-4 (‘10), 10-5 (‘15), 11-7 (‘20), 13-8 (‘25), 15-10 (pauză). Şi la reluare, lucrurile au stat la fel de bine, Ionela Stanca a „prins“ o zi mare şi a punctat în momentele-cheie, iar România nu şi-a pus deloc în pericol victoria, conducând cu 19-11 (’35), 21-14 (’40), 22-18 (’45), 24-19 (’50), 27-21 (’55) şi 30-26, acesta fiind de altfel şi rezultatul final.
„Felicit echipa Spaniei pentru joc, o respectăm foarte mult. Pentru noi, această victorie a fost un pas important. Acum avem 48 de ore pentru a pregăti meciul următor, cu Danemarca. Ne vom face treaba cât se poate de bine“, a declarat Voina, care a mizat în acest duel pe Paula Ungureanu, Talida Tolnai – Magdalena Paraschiv, Roxana Han, Cristina Neagu (4 goluri), Aurelia Brădeanu (1), Ionela Stanca (7), Oana Manea (2), Cristina Vărzaru (9), Valentina Ardean (1), Oana Şoit (3), Adina Fiera (2), Mihaela Tivadar (1) şi Melinda Geiger.
De partea cealaltă, antrenorul Spaniei, Jorge Duenas, a fost fair-play şi a recunoscut că echipa noastră a fost mai bună. „România a profitat în prima repriză. În repriza secundă am încercat din greu, dar a fost dificil, deoarece am avut probleme atât în apărare, cât şi în atac“, a spus Jorge Duenas, care a mizat pe Cristina Gonzalez Ramos, Silvia Navarro Gimenez – Andrea Barno Sanmartin (1), Carmen Martin Berenguer (5), Beatriz Fernandez Ibanez (1), Veronica Cuadrado Dehesa (2), Marta Mangue Gonzalez (4), Macarena Aguilar Diaz (1), Nuria Benzal Andalossii (1), Elisabeth Pinedo Saenz (3), Begona Fernandez Molinos (2) şi Nerea Pena Abaurrea (6).

Vărzaru şi Stanca
i-au năucit pe spanioli

Autoare a şapte reuşite, Ionela Stanca a fost declarată cea mai bună jucătoare a naţionalei noastre în disputa cu Spania, pivotul României având un procentaj de 78% la aruncările la poartă, marcând şapte goluri din nouă aruncări. Evoluţiile Ionelei Stanca şi Cristinei Vărzaru i-au încântat până şi pe ziariştii spanioli, care nu au ezitat să le ridice în slăvi. „Spania, vicecampioana Europei, a fost învinsă de România, care s-a bazat pe Cristina Vărzaru (nouă goluri) şi Ionela Stanca (şapte) pentru a câştiga meciul din Grupa A. Româncele, vicecampioane mondiale în 2005, au făcut un prim pas în încercarea de a reveni în elită, iar în următorul meci vor întâlni principala favorită a grupei, Danemarca“, a scris cotidianul AS, citat de sport365.ro. Publicaţia iberică a apreciat şi evoluţia portarului Paula Ungureanu, precizând că ibericele au fost incapabile să reducă diferenţa în contextul în care jucătoarele române au fost de-a dreptul letale.
De la naţionala Spaniei, cea mai bună jucătoare a fost declarată interul Marta Mangue, principala „gură de foc“ a ibericelor.

Gaţu se gândeşte
la finală

În ciuda laudelor primite după jocul cu Spania, preşedintele FR de Handbal, Cristian Gaţu, le-a atenţionat pe tricolore că urmează alte partide dificile şi trebuie să rămână concentrate. „E primul pas, mai avem şapte ca să urcăm pe prima treaptă, la aur. Am avut emoţii înaintea meciului, dar s-a terminat cu bine, asta e cel mai important. A ieşit cu bine şi fetele au alt spirit de acum înainte, dar trebuie să fie atente“, a declarat Gaţu pentru Mediafax.
Pentru România urmează o partidă extrem de dificilă în compania Danemarcei, confruntarea fiind programată astăzi, de la ora 21.45 (TVR 2). În primul joc, nordicele s-au „încălzit“ cu Serbia, câştigând cu 25-20, ceea ce confimă ideea că învingătoarea confruntării va termina de altfel şi pe primul loc în Grupa A.
În ultima dispută din această fază, care va avea loc sâmbătă, de la ora 19.45, România va juca împotriva Serbiei.

CE din Danemarca şi Norvegia
Rezultatele înregistrate în prima etapă: GRUPA A: Spania – România 26-30 (10-15), Danemarca – Serbia 25-20 (14-6); GRUPA B: Muntenegru – Rusia 24-22 (10-15), Croaţia – Islanda 35-25 (19-12); GRUPA C: Germania – Suedia 25-27 (14-12), Olanda – Ucraina 25-13 (13-8); GRUPA D: Ungaria – Slovenia 28-19 (16-10), Norvegia – Franţa 33-22 (19-10).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS