16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDouă puncte la Rapid, două la Cluj, două la Urziceni...

Două puncte la Rapid, două la Cluj, două la Urziceni…

Pandurii suspină după punctele irosite uşor în 2010, cu care, dacă le-ar fi obţinut, ar fi părăsit zona retrogradării.

Regretul punctelor pierdute i-a încercat pe gorjeni şi după deplasarea de la Urziceni, ultima din acest an. Pandurii nu au pierdut în trei din ultimele patru deplasări, însă sentimentul este că ar fi meritat mai mult decât un punct în Giuleşti, la Cluj şi la Urziceni. Cu mai multă responsabilitate şi atenţie, Pandurii ar fi iernat departe de zona retrogradării, ceea ce n-ar fi fost o surpriză după jocul prestat de trupa lui Grigoraş. „Ar fi fost foarte importante punctele de la Urziceni şi sunt convins că vor conta enorm în economia campionatului. Am pierdut două puncte la Rapid, două cu «U» Cluj când am avut penalti în minutul 80, am pierdut acum două puncte şi, în loc să avem cel puţin 22 de puncte, care ne-ar fi conferit alt statut şi priveam cu alţi ochi returul, din păcate, suntem pe loc retrogradabil“, a declarat Grigoraş. Şi Daniel Orac crede că Pandurii ar fi meritat un loc mai bun în Liga I, la finalul anului, decât antepenultima poziţie. „Era mai bine mai sus, dar în retur sper să ne remontăm. Am pierdut două puncte şi la Urziceni. Păcat, trec victoriile pe lângă noi. E frustrant locul 16, dar nu avem ce face. La ce am arătat în ultimele meciuri, cred că merităm să fim în primele zece“, a declarat Orac.

Pandurii, două stagii
de pregătire

Pandurii se vor reuni pe 6 ianuarie 2011 şi au perfectate două stagii de pregătire, primul la Poiana Braşov, în perioada 10-20 ianuarie, cel de-al doilea în Turcia, la Belek, în perioada 28 ianuarie – 10 februarie 2011. Petre Grigoraş, un adept al pregătirii fizice spartane, şi-a atenţionat jucătorii că trebuie să se prezinte la echipă la un nivel fizic satisfăcător. „Fiecare jucător a primit un program de pregătire, sunt convins că nu-l vor face 100%, dar măcar jumătate din el să-l facă, să nu vină de la zero. Timp suficient nu avem pentru pregătire, iar ei trebuie să vină cât de cât la un nivel de pregătire acceptabil“, a spus Grigoraş. Gorjenii s-au dispensat deja de câţiva jucători, în locul lor fiind promovaţi tineri de la echipa secundă, însă Petre Grigoraş îşi doreşte şi trei jucători de atac pe care clubul trebuie să-i transfere în această perioadă. „Pleaşcă, Rada, Voinea, Avramescu sunt jucători pe care îi voi avea în atenţie, vor merge în cantonament cu echipa, dar pe lângă ei ne trebuie cel puţin trei oameni. Este nevoie de nişte jucători de atac. Acum, ce-o să reuşească cei din conducere nu ştiu. Eu am înaintat nişte nume, jucători români, nu din prima jumătate a clasamentului, dar jucători în care îmi pun baza că pot ajuta echipa“, a mai spus Grigoraş.

Menassel, după Badea

Mijlocaşul central francez al pandurilor, Nasser Menassel, a semnat un contract valabil două sezoane şi jumătate cu Universitatea Cluj. Menassel este unul dintre favoriţii tehnicianului Ionuţ Badea, care a preluat de curând gruparea ardeleană. Francezul a evoluat sub comanda lui Badea atât la Internaţional Curtea de Argeş, cât şi la Pandurii, iar sub culorile grupării gorjene a bifat 733 de minute, dintre care doar 18 în mandatul lui Petre Grigoraş. Cotat de transfermarkt.de cu 425.000 de euro, Menassel nu a ajuns gratis în curtea ardelenilor, una dintre contracandidatele la retrogradare ale pandurilor, însă suma a rămas confidenţială. „Şi-a dorit să plece şi nu-l puteam ţine cu forţa. Menassel nu a plecat gratis, pe vremurile astea nimic nu se face fără bani“, a declarat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS