13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa a plâns la urmă

Ştiinţa a plâns la urmă

CFR Cluj – „U“ Craiova 2-1
Stadion „Dr. Constantin Rădulescu“, spectatori: 4.000.
Au marcat: Traore ‘69, Kivuvu ‘72 / D. Stoica ‘67.
CFR Cluj: Nuno Claro – Tony, Cadu, Piccolo, Panin – Hora (‘46, E. Kone), Dică, Kivuvu, Culio – Traore (‘86, Bud), Bjelanoivc (‘59, Bastos). Antrenor: Alin Minteuan.
„U“ Craiova: R. Stanca – Ciucă, Găman, D. Stoica, Bărboianu – Dilevski – Wobay (‘82, M. Costea), Gargorov (‘61, Ologu), Prepeliţă (‘71, D. Lopes), Dina – Piţurcă. Antrenor: Victor Piţurcă.
Cartonaşe galbene: Cadu, Bud, Dică / Dilevski, Ciucă (‘51 şi ‘89), Wobay, Ologu.
Cartonaş roşu: Ciucă (‘89)
Au arbitrat: Ov. Haţegan – Oct. Şovre şi R. Iulian.

Universitatea Craiova a pierdut partida din Gruia după ce a înscris prima, printr-un gol de senzaţie, reuşit de Dorel Stoica, şi a încheiat meciul în zece jucători, Mădălin Ciucă fiind eliminat pentru cumul de cartonaşe.

Găman, Bărboianu, Prepeliţă şi Gargorov au început meciul titulari în Gruia, însă managerul general al Ştiinţei, Victor Piţurcă, i-a dat din nou în primire banca de rezerve lui Dănănae, din cauza formei sportive slabe a internaţionalului craiovean. Încurajată de un grup de suporteri veniţi din Bănie, Universitatea a început precaut meciul, încercând să ghicească punctele slabe ale unei echipe solide, CFR Cluj, care s-a călit în bătăliile din Europa. Nici ardelenii nu au fost prea insistenţi în primele minute ale întâlnirii, ocaziile de poartă întârziind să apară. În minutul 29, R. Stanca a respins foarte bine din faţa lui Traore, la o fază din care ceferiştii puteau deschide scorul, în timp ce la poarta cealaltă Gargorov şi-a încercat şansa cu două şuturi din afara careului mare, însă vineri nu a fost ziua sa norocoasă. Cadu şi-a trecut şi el în cont o lovitură de cap în minutele de prelungire ale primei reprize, cele două formaţii intrând la cabine la egalitate, amânând spectacolul pentru partea a doua a întâlnirii.

Juveţii, fericiţi două minute

La reluare, gazdele au trecut foarte aproape de gol. La o centrare de pe partea stângă, Găman a ratat degajarea, mingea ajungând la Traore (‘55), care, din interiorul careului mic, a reluat slab din trei-patru metri. Juveţii au ameninţat şi ei poarta adversă, dar Gargorov şi Dilevski au fost blocaţi pe rând de fundaşii CFR-ului. În minutul 58, Panin a şutat din foarfecă, dar Stanca a prins fără probleme. Ştiinţa a punctat prima, Dorel Stoica (‘67) transformând o lovitură liberă de la peste 40 de metri. Lovitura senzaţională a veteranului Universităţii nu i-a „îngheţat“ însă pe clujeni, care au înscris de două ori în următoarele cinci minute prin Traore şi Kivuvu şi au trecut la conducere pe tabela de marcaj, la ambele goluri căpitanul Valerică Găman fiind mai mult spectator. Traore (‘75) nu a ajuns o minge care s-a plimbat prin faţa porţii, dar avantajul luat în minutul 72 avea să se dovedească decisiv. Alb-albaştrii au încheiat meciul cu un om în minus, Mădălin Ciucă (‘89) fiind eliminat după ce a primit cel de-al doilea cartonaş galben

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

69 COMENTARII