31.8 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportNicu Vlad a făcut bilanţul pe 2010

Nicu Vlad a făcut bilanţul pe 2010

Preşedintele FR de Haltere, Nicu Vlad, a declarat că 2010 a fost un an foarte bun pentru halterofilii români, care au cucerit numeroase medalii la competiţiile europene şi mondiale. „A fost un an foarte bun. Am obţinut medalii la majoritatea competiţiilor internaţionale la care am participat, este vorba despre Campionate Europene, Campionate Mondiale, la toate categoriile de vârstă, începând cu cadeţii şi juniorii. Singura competiţie unde nu am avut medalii a fost Jocurile Olimpice de tineret din Singapore. Acolo am avut doi reprezentanţi, care au venit ambii pe poziţia a cincea. În rest, a fost un an foarte bun. Aşa ne dorim să avem mereu. Dar, ştiţi cum este, nu întotdeauna se obţine acest lucru“, a spus preşedintele FR de Haltere pentru Agerpres.
Nicu Vlad s-a arătat foarte bucuros pentru bilanţul sportivilor noştri la Europenele de juniori şi tineret (Under 23) de la Limassol (Cipru), unde au câştigat 23 de medalii. „A fost un concurs greu. Este adevărat că am obţinut nouă medalii de aur, opt de argint şi şase de bronz, dar şi patru recorduri europene. Asta înseamnă un bilanţ foarte bun. El ne dă dreptul şi, pentru viitor, să sperăm că juniorii şi tinerii pe care îi avem ne pot reprezenta cu brio pe plan internaţional. Sper să nu fie doar o mulţumire şi să ne culcăm pe o ureche, aşa cum spunem noi. Ne ambiţionează acest bilanţ pentru competiţiile viitoare“, a punctat Nicu Vlad.

„Obiectivul principal pe 2011 este calificarea la JO“

Chestionat în legătură cu viitorul an competiţional, Nicu Vlad a spus că pe halterofilii români îi aşteaptă multe concursuri, iar la finalul sezonului trebuie să bifeze calificarea la JO din 2012, de la Londra. „2011 este un an cu competiţii multe, cu întreceri dificile. Mă gândesc, în primul rând, la CM din Franţa, criteriu de calificare pentru JO din 2012. Obiectivul principal este să calificăm 4-5 băieţi şi 1-2 fete. Desigur, mai vrem să obţinem şi alte medalii. Dar, obiectivul principal este calificarea la JO, care nu este simplă“, a spus Nicu Vlad. „Tot în 2011, România va organiza CE pentru juniori şi tineret. Este vorba despre concursul care anul acesta a avut loc la Limassol. Chiar acum, la aceste campionate, am obţinut dreptul de a găzdui această întrecere“, a punctat Nicu Vlad.

Bilanţ pozitiv pentru halterofili

În 2010, România a cucerit medalii la cinci competiţii internaţionale majore. La CM de la Antalya (Turcia), sportivii noştri au câştigat o medalie de aur, una de argint şi două de bronz. La CE de la Minsk (Belarus), halterofilii români au câştigat patru medalii de aur, una de argint şi două de bronz. La CM de juniori de la Sofia (Bulgaria), România a cucerit trei medalii de aur, iar la CE de juniori şi tineret de la Limassol am „cules“ nouă medalii de aur, opt de argint şi şase de bronz, în timp ce la CE de cadeţi de la Valencia (Spania) am obţinut 13 medalii de aur, două de argint şi cinci de bronz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS