31.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportAndrieş: Sunt mantaua de vreme rea

Andrieş: Sunt mantaua de vreme rea

Liviu Andrieş îşi începe de astăzi al doilea mandat al său pe banca echipei de handbal masculin Energia Pandurii Târgu Jiu, având la dispoziţie un lot de doar 13 jucători, după ce conducerea a disponibilizat cinci dintre componenţii echipei.

Situaţia financiară delicată a clubului Energia Rovinari i-a determinat pe şefii echipei de handbal Energia Pandurii Târgu Jiu să ia măsuri drastice. După ce s-a renunţat la serviciile antrenorilor de lux Vasile Stângă şi Mircea Bedivan, gruparea gorjeană a dispus şi „disponibilizarea“ a cinci dintre componenţii echipei, Ante Kukrika, Nikola Stojchevski, Milan Vukas, Marius Novanc şi Dan Savenco. Fondul de salarii a fost redus cu 25 %, tututor componenţilor echipei rămaşi propunându-li-se diminuarea contractelor, astfel că este posibil să mai plece şi alţi jucători nemulţumiţi. Singurele semne de întrebare planează asupra lui Ciobanu, Florea şi Iacob, ultimul fiind ofertat şi ca antrenor secund. „Aş fi bucuros dacă Sandu Iacob ar accepta postul de secund pentru că este un jucător cu experienţă, a jucat şi afară şi cred că putem cânta amândoi aceeaşi partitură şi să-i facem şi pe jucători să joace după cum cântăm noi“, a declarat Liviu Andrieş. Noul tehnician a lămurit şi problema masivelor plecări, „vina“ fiind a conducerii clubului, şi nu a sa personală. „Nu eu am decis despărţirea de aceşti jucători, nu e hotărârea mea, ci a conducerii în funcţie de ce randament au avut, de problemele financiare care sunt. Conducerea va decide şi în continuare cine, ce şi cum. Nu ştiu dacă vor mai pleca jucători, dar din discuţiile pe care le-am avut cu conducerea am înţeles că ceilalţi şi-ar fi dat acordul să rămână“, a mai spus Andrieş.

Obiectivul, revizuit

Dacă cei din conducerea clubului au anunţat că noul obiectiv al echipei va fi calificarea în cupele europene, tehnicianul Liviu Andrieş nu şi-l asumă încă, aşteptând să vadă mai întâi lotul de jucători cu care va lucra. „Automat, obiectivul echipei se va schimba pentru că nu mai poţi să ajungi la locurile 1-3. Şi cu lotul care a fost, obiectivul era greu de realizat, ţinând cont de valoarea celorlalte competitoare. Nu pot să-mi asum acum calificarea în cupele europene. Asta va fi în funcţie de ce lot vom avea şi după aceea vom trasa obiectivul. Probabil la începutul lunii ianuarie o să ştim ce lot vom avea. Acum obiectivul este să ne facem lotul“, a declarat Andrieş. Acesta începe astăzi treaba la Energia şi teoretic ar avea la dispoziţie 13 jucători, însă jumătate vor pleca la loturile naţionale. „Să vedem ce jucători vor pleca la naţionala de seniori, la naţionala de tineret şi probabil voi rămâne cu 6-7 jucători în lot. O să fie o menţinere şi cu acest prilej o să mă edific şi eu asupra calităţilor fiecărui jucător, deşi i-am văzut la meciuri. Şi noile achiziţii depind de conducere, având în vedere că sunt probleme financiare. S-ar putea să se reîntoarcă cei doi de la Baia Mare, Mazilu şi Vali Popescu, am mai avut un prim contact cu un jucător pentru postul de pivot (Robert Ilieş – n.r.), este sub contract, nu ştiu ce se va întâmpla“, a afirmat Andrieş.

A doua şansă

Liviu Andrieş a mai petrecut trei ani pe banca Energiei în primul său mandat, fiind tehnicianul care a calificat gruparea gorjeană în premieră în cupele europene. Acum, reinstalat ca antrenor principal la Energia, Andrieş îşi propune să-şi depăşească performanţa sa pe banca Energiei, locul patru la finalul sezonului 2005-2006. „În 2006, am plecat pe uşa din dos, nu are rost să mai dezgropăm morţii. Este o pagină de istorie. Acum mergem înainte şi sperăm să facem treabă bună.
Aştept acest telefon de doi-trei ani. Iubesc acest sport, acest club, pentru că eu împreună cu un grup de handbalişti am pus bazele acestei echipe şi în momentul în care participi la naşterea unei echipe îţi doreşti şi să faci performanţă. Să spunem că este a doua şansă. Când am venit prima dată la echipă, am venit tot aşa, la începutul unei ierni, şi am stat trei ani. Sper să fie şi acum la fel şi performanţele ca în ultimul an. În ultimii trei au fost bani la echipă pentru a se face performanţă, acum, fiind criză, vom vedea ce se va întâmpla. Asta e. Afară plouă şi ne trebuie o manta. Eu sunt mantaua de vreme rea a acestei echipe“, a mai declarat Andrieş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS