15.6 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMeciuri frumoase, dar fără victorii

Meciuri frumoase, dar fără victorii

Echipele de volei de la SCM-U Craiova au fost învinse, pe teren propriu, cu acelaşi scor, 3-2, de către CSM Lugoj (feminin) şi Remat Zalău (masculin). Partidele au ţinut cu sufletul la gură spectatorii craioveni.

Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Bănie a găzduit sâmbătă un cuplaj voleibalistic din cadrul Diviziei A1. Spectatorii care aproape au umplut sala au avut parte de două meciuri tari, ambele câştigate după cinci seturi, de către adversarele formaţiilor de la SCM-Universitatea.
În primul joc, voleibalistele craiovene, pregătite de Dan Gârleanu şi Puşa Dina, au înfruntat CSM Lugoj, echipă care înaintea acestei runde, a opta, ocupa locul patru în clasament. Oaspetele şi-au adjudecat primul set şi pe cel de-al treilea, iar oltencele au câştigat seturile doi şi patru, ducând disputa în decisiv. Acolo, cele două echipe, care în seturile anterioare au alternat perioadele foarte bune cu unele foarte slabe, au mers cap la cap, până la 13-13. Lugojencele au câştigat disputa cu 16-14, spre bucuria unui mic grup de susţinători, sosiţi din Banat. Despre sincopele din jocul celor două formaţii a vorbit şi Paul Bogdan, tehnicianul celor de la CSM Lugoj: „A fost un meci spectaculos şi plăcut pentru public, dar foarte slab, din punctul meu de vedere. Şi noi, şi adversarele am jucat extrem de prost din punct de vedere tehnic“.
Dan Gârleanu, antrenorul gazdelor, a vorbit despre cauzele care au dus la înfrângerea echipei sale: „Ne aşteptam la un joc greu şi aşa a fost. S-a văzut că avem lipsuri la preluare, serviciul nu merge aşa cum trebuie… Pentru a pune la punct toate lucrurile acestea avem nevoie de timp, dar şi de câteva jucătoare“.

Voleibaliştii craioveni, aproape de surpriză

Meciul băieţilor a pus faţă în faţă SCM-U Craiova, echipă care are ca obiectiv evitarea retrogradării, şi Remat Zalău, liderul la zi, campioana en-titre şi participantă în Liga Campionilor. Craiovenii s-au autodepăşit, au câştigat setul întâi (scor 33-31!) şi al patrulea, oaspeţii – seturile doi şi trei. La fel ca la meciul fetelor, în setul decisiv, echipele au mers cap la cap până la 10-10, dar campionii s-au impus în final cu 15-12 şi au plecat acasă doar cu două puncte, iar gazdele au obţinut un punct.
„Am pierdut două seturi, dar Craiova le-a câştigat pe merit. Sincer să fiu, nu mă aşteptam la o asemenea replică din partea gazdelor. Ştiam că au o echipă bună pentru că văzusem meciul lor de la Cluj, însă la noi s-a resimţit o oarecare oboseală, după ce am stat toată săptămâna pe drumuri, în avioane şi maşini, după meciul din Germania din Liga Campionilor“, a declarat Ovidiu Macarie, tehnicianul campioanei Remat Zalău, la care evoluează şi Andrei Stoian, fiul lui Nicu Stoian, preşedintele clubului SCM Craiova.

Pascu şi-a felicitat jucătorii pentru dăruire

Mulţumit de jocul elevilor săi, antrenorul craiovean Dan Pascu a declarat după meci următoarele: „Am spus înainte că va fi o partidă interesantă, în care ne vom juca şansa, dar nu mă aşteptam ca băieţii să se mobilizeze şi că vom juca de la egal la egal cu echipa campioană, care are trei jucători străini şi alţi patru voleibalişti titulari în naţionala României. Apreciez efortul şi determinarea jucătorilor mei, care au luptat până la ultima minge. Publicul a fost numeros, dar mi s-a părut că nimeni, în afară mine şi de jucători, nu a crezut că putem învinge Remat Zalău“.

Volei / Divizia A1

SCM-U Craiova – CSM Lugoj 2-3 (21-25, 25-22, 23-25, 25-22, 14-16)
SCM-U Craiova: Cindy Ramirez, Denisa Drâmboi-Rogojinaru, Ana Hambele, Andreea Niculcea, Valentina Rusu, Cristina Zanfir, Patricia Ardelean – libero.
Au mai intrat: Georgiana Popovici şi Ramona Postea. Antrenor: Dan Gârleanu.
***
SCM-U Craiova – Remat Zalău 2-3 (33-31, 17-25, 17-25, 25-22, 12-15)
SCM-U: Andrei Sanduţă, Adrian Briscan, Marian Bala, Cristian Pop, Laurenţiu Vânătoru, Todor Filip, Milos Gavrilovic – libero. Au mai intrat: Dmitry Vyazovskiy, Dragoş Triculescu, Alexandru Căpitanu, Daniel Todoran şi Ionuţ Teleleu. Antrenor: Dan Pascu.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII