15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVoina, bucuros de concurenţa pe posturi

Voina, bucuros de concurenţa pe posturi

Antrenorul naţionalei feminine de handbal a României, Radu Voina (foto), s-a declarat optimist în privinţa CE din Norvegia şi Danemarca, punctând totodată că în turneul amical din Franţa vrea să le vadă pe tricolore la capacitate maximă. „Fetele se simt bine împreună, pregătirea decurge bine. Acum avem turneul din Franţa, sâmbătă şi duminică, marţi şi miercuri, două meciuri cu Germania, după care ne întoarcem pe 2, iar pe 5 decembrie ne reunim pentru că pe 6 vom pleca la Campionatul European. Nu avem nimic special de urmărit în Franţa, să fie sănătoase fetele, fiecare să lupte pentru postul în echipă pentru că după cele două turnee vor fi alese cele 17 jucătoare care vor face practic deplasarea în Danemarca. Pentru ele este probabil un pic stresant pentru că se va decide lotul care pleacă spre Europene“, a spus selecţionerul pentru handbalvolei.ro. „Să nu le înnebunim cu tot felul de obiective şi cu culoarea medaliei şi alte lucruri de acest gen. Obiectivul pentru acest European s-a stabilit de acum doi ani şi ar fi locurile 1-5, dar vrem să le lăsăm pe fete în pace, cel puţin din punctul meu de vedere. Jucătoarele vor fi, cu siguranţă, cele care vor dori să facă ceva foarte bun, în primul rând pentru ele şi apoi pentru ţară“, a completat Voina.

„Nu există echipă mai slabă“

În privinţa viitoarelor adversare, Radu Voina a fost cumpătat în declaraţii. „Campionatul European este cea mai puternică întrecere şi, după părerea mea şi a celorlalţi, avem cea mai puternică grupă, cu Spania, Danemarca şi Serbia. Întâlnim trei echipe puternice, sperăm să fie totul bine ca să ne calificăm cu cât mai multe puncte posibile“, a spus antrenorul României, considerând că sunt multe echipe capabile să câştige turneul final. „Nu, chiar nu văd vreo favorită, sunt echipe puternice şi echilibrate valoric la acest campionat, handbalul încă se joacă în Europa. Nu există echipă mai slabă, poate acesta este un cuvânt prea greu, toate echipele sunt grele, nu există meci uşor, probabil că echipa care va dovedi constanţă şi va şti să se recupereze mai bine între meciuri va avea câştig de cauză. Să nu se uite că se joacă o zi apoi pauză, iar în grupa principală se dispută meciurile în fiecare zi, ritmul va fi infernal!“, a punctat Radu Voina.
Naţionala României a plecat vineri dimineaţă spre Paris şi va susţine primul meci din turneul francez contra Croaţiei, sâmbătă de la ora 16.00. În funcţie de rezultatul acestui meci, duminică va juca finala mare sau cea mică a acestui turneu. După acest turneu amical, Voina şi compania vor juca două partide contra Germaniei, în deplasare, primul fiind programat marţi, cel de-al doilea – miercuri.
Lotul deplasat în Franţa şi Germania este următorul: portari – Paula Ungureanu, Talida Tolnai; jucătoare de câmp – Valentina Elisei-Ardean, Iulia Curea Puşcaşu, Ionela Stanca, Oana Manea, Florina Chintoan, Ada Nechita, Cristina Vărzaru, Magda Paraschiv, Cristina Neagu, Adina Fiera, Aurelia Brădeanu, Ada Moldovan, Roxana Gatzel Han, Mihaela Tivadar, Melinda Geiger, Oana Şoit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS