15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Stejarii“, la un pas de CM

„Stejarii“, la un pas de CM

Naţionala de rugby a României, care nu a lipsit niciodată în istoria ei de la Campionatul Mondial, încearcă astăzi să continue această tradiţie, încercând să câştige manşa a doua a barajului cu Uruguay. În tur, la Montevideo, scorul a fost egal, 21-21, după ce „stejarii“ se desprinseseră la un moment dat la 11 puncte de sud-americani.
Pe stadionul „Arcul de Triumf“ din Bucureşti, de la ora 17.00, în direct la GSPTV, rugbiştii români încearcă să nu mai facă greşelile din tur şi le promit fanilor români calificarea. „Ne bucurăm să auzim că vor fi peste 4.000 de fani în tribună. Vom juca pentru ei, vom evolua cu inima“, a declarat talonerul Marius Tincu.
„Suntem favoriţi, dar asta nu înseamnă că suntem şi calificaţi. Ne vom trata adversarii cu respect şi nu-i vom privi de sus“, l-a completat Socol.
Interesul deosebit pentru meciul România – Uruguay a determinat Federaţia Română de Rugbi să amplaseze încă o peluză pentru 1.000 de locuri, astfel că arena „Arcul de Triumf“ poate primi acum 4.500 de spectatori.

Au tras tare la antrenamente

Rugbiştii români au tras tare la antrenamente în ultimele zile şi nu au lipsit nici şedinţele de pregătire de la sala de forţă. De fapt, pentru acest capitol şi pentru o bună organizare în defensivă este cunoscută naţionala noastră, după cum declarau şi jucătorii uruguayeni înaintea barajului.
Sud-americanii au sosit la Bucureşti cu două zile înaintea partidei. Ei s-au pregătit mai întâi în Italia, la Prato, lângă Florenţa, asistând şi la meciul-test dintre Italia şi Australia. În România, au efectuat vineri două antrenamente, unul dintre ele desfăşurându-se la ora jocului.
Dacă meciul se termină egal, nu se aplică nici un criteriu de departajare, de felul „cine are cele mai multe puncte înscrise în deplasare se califică“, ci se va trece la prelungiri. Vor fi două reprize de câte zece minute şi, dacă egalitatea persistă, încă o repriză de zece minute. În această a treia repriză se va aplica regula morţii subite: cine înscrie primul câştigă. Dacă nici aşa nu se stabileşte un câştigător, vom avea lovituri de departajare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU