15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, „lanternă“ în faţa propriilor fani

Ştiinţa, „lanternă“ în faţa propriilor fani

Echipa din Bănie nu a obţinut nici un punct în ultimele trei meciuri disputate pe teren propriu şi ocupă ultimul loc în clasamentul meciurilor jucate „acasă“.

Universitatea Craiova a pierdut meciul cu Gloria Bistriţa şi, cu o etapă înainte de încheierea turului de campionat, rămâne mai aproape de locurile retrogradabile decât de cele de cupe europene, ultimele trei eşecuri de pe teren propriu cântărind mult în economia acestei ediţii de campionat. De altfel, într-un clasament al meciurilor de acasă, Ştiinţa este „lanterna roşie“, cu doar nouă puncte, reuşind numai două victorii şi trei remize pe „Ion Oblemenco“. În schimb, în clasamentul meciurilor jucate în deplasare, Universitatea, cu 11 puncte, este în locurile de Europa League, ocupând poziţia a cincea, cu trei victorii şi două egaluri, devansând echipe precum Steaua, FC Vaslui sau Rapid. Desigur, contează clasamentul general, iar din păcate pentru olteni, aceştia nu au reuşit să se apropie de plutonul fruntaş al Ligii I. Juveţii sunt în top, chiar pe locul trei, în clasamentul fairplay, contabilizând 37 de cartonaşe galbene şi doar un singur cartonaş roşu, dar „retrogradează“ la capitolul penaltiuri „pro“, primind din partea arbitrilor numai trei lovituri de pedeapsă, dintre care au reuşit să transforme două. Lider la această secţiune este Dinamo, cu zece lovituri de pedeapsă acordate în favoarea „câinilor“. În schimb, adversarii alb-albaştrilor au beneficiat de patru penaltiuri, toate fiind transformate în poarta Craiovei.

Campioni la… spectatori

În lipsa lui Florin Costea, Universitatea nu a reuşit să „fabrice“ un golgheter autentic. Alex Piţurcă este golgheterul echipei, cu patru reuşite până acum, fiind urmat de Dina, Wobay şi Iliev, cu câte trei goluri. Din păcate, bulgarul s-a accidentat şi nu mai poate puncta în acest clasament până la sfârşitul anului. Universitatea Craiova este în continuare „campioana unei mari iubiri“, conducând în topul spectatorilor. Cu o medie de peste 16.000 de suporteri, Ştiinţa conduce detaşat în clasamentul întocmit de liga1.ro după media numărului de spectatori la meciurile de acasă, pe locul doi clasându-se Steaua, cu o medie sub 10.000 de spectatori. În topul celor mai „grei“ jucători din Liga I, Universitatea Craiova nu are reprezentanţi în primele 20 de locuri, în schimb, Cătălin Crăciun (59 kg) este lider în clasamentul celor mai „uşori“ fotbalişti din Liga I, pe locul trei clasându-se Cosmin Gângioveanu (60 kg). După media de greutate (73,8 kg), echipa din Bănie este la retrogradare, ocupând locul 15. Ştiinţa nu se poate lăuda nici cu media de înălţime, care este de 180 cm, situând echipa olteană pe locul 12, în acest clasament lider fiind Gaz Metan Mediaş, următorul adversar al alb-albaştrilor în Liga I. Silviu Lung Jr. (195 cm) este cel mai înalt dintre juveţi, în timp ce „piticul“ echipei este Emil Gargorov (167 cm). Craiovenii Mihai Roman (18 ani), Florian Buleică (19 ani) şi Cătălin Crăciun (19 ani) sunt în topul celor mai tineri 20 de jucători din Liga I, însă nici unul nu este jucător de bază la formaţia olteană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII