16.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBăcilă: Cu Grigoraş am tot urcat, sper să nu ne oprim...

Băcilă: Cu Grigoraş am tot urcat, sper să nu ne oprim…

Cosmin Băcilă va fi reprofilat de Petre Grigoraş ca fundaş dreapta în meciul cu FC Braşov, după ce în etapele trecute a evoluat doar mijlocaş ofensiv. Fotbalistul speră ca vineri echipa sa să obţină victoria şi să termine turul deasupra liniei retrogradării.

Singurul integralist din lotul pandurilor, Gabi Matei, este indisponibil pentru jocul de vineri cu FC Braşov, după ce a suferit o ruptură fibrilară de 4 mm cu „U“ Cluj. Cum Matei este singurul fundaş dreapta de la Pandurii, tehnicianul Petre Grigoraş îl va reprofila pe acest post pe Cosmin Băcilă. „O să joc şi fundaş, nu e ceva nou pentru mine. Am mai jucat. Sper
să-mi fac treaba cât mai bine şi să câştigăm. Avem un meci foarte greu cu Braşovul şi avem nevoie de cele trei puncte ca de aer“, a spus Băcilă. Catalogat ca „meciul turului“ pentru Pandurii, jocul cu FC Braşov îi poate scoate pe gorjeni din zona retrogradării în cazul unei victorii. „De vreo trei-patru etape spunem că jucăm tot meciul turului. Toate sunt grele. Trebuie să acumulăm cât mai multe puncte. Am ajuns la egalitate cu celelalte şi, dacă vom câştiga, ieşim şi noi de acolo. E foarte important pentru noi să terminăm turul deasupra liniei retrogradării. De când a venit Grigoraş, am tot urcat, am tot urcat şi sper să nu ne oprim. Şi Braşovul are nevoie de puncte ca şi noi. Nu cred că vor veni să se apere. Va fi un meci foarte greu. Dintre cele mai grele. Dar sperăm să câştigăm“, a mai spus Băcilă. Acesta crede că seria de rezultate potizive din ultimul timp a pandurilor se datorează tehnicianului Petre Grigoraş. „Secretul succesului? Întrebaţi-l pe nea Grig. Eu zic că e mâna lui în revitalizarea echipei. A adus un plus. Asta e important. Şi faptul că ne dăm cu toţii silinţa pentru cele trei puncte la fiecare meci. Cu nea Grigoraş jucăm să câştigăm“, a mai declarat Băcilă.

Regrete tardive…

Jocurile cu Rapid şi „U“ Cluj rămân vii în memoria jucătorilor de la Pandurii, chiar dacă şi-au propus să le uite. Gorjenii meritau să câştige atât în Giuleşti, cât şi la Alba Iulia, dar a trebuit să se mulţumească şi cu câte un punct. Dacă mai punem la socoteală şi alte puncte irosite uşor în acest tur, pandurii au ce regreta. „Te gândeşti în continuare la punctele pierdute în ultimele meciuri din deplasare. Îţi propui să nu te mai gândeşti, dar nu poţi. Mai spui câteodată, dacă aveam şi punctele alea… Două cu Urziceni, două cu Rapid, două cu „U“ Cluj, două chiar şi cu Dinamo, că am avut 2-0 în minutul 84… Să nu zicem şase puncte, să zicem patru, unde eram cu punctele astea? Eram pe 10, pe 11, altfel discutam…“, a afirmat Băcilă.
Pentru că intră în reparaţii curând, Municipalul târgujian este folosit de panduri pentru antrenamente, însă suprafaţa de joc este foarte proastă. Atât Grigoraş, cât şi jucătorii acuză faptul că se pregătesc în condiţii grele şi sunt nevoiţi să joace apoi pe altfel de terenuri. „Terenul de aici, pe care ne antrenăm, e foarte greu, cu nămol. Îţi intră piciorul în el şi e greu să te antrenezi în asemenea condiţii. E diferenţă că ne antrenăm pe un teren greu şi jucăm pe unul bun. Aici nici nu poţi să dai o pasă, acolo, pe iarbă, se duce altfel mingea. Terenul de la Severin este un atu pentru noi pentru că nu suntem o echipă cu talie foarte mare şi ne convine un teren pe care să pasăm, să facem combinaţii. Nu suntem o echipă de luptă, să jucăm cu mingi lungi“, a spus şi Băcilă. Cu circa 1.000 de oameni în imensul oval de la Severin, pandurii nu au simţit că joacă într-adevăr acasă. „Jucăm la Severin. Dacă noi câştigăm, lumea e cu noi, dacă jucăm slab, te-njură şi pe acolo, ca peste tot“, a mai afirmat Cosmin Băcilă.

Grigoraş „amendează“ presa

Petre Grigoraş este siderat de politica mass-media din România în ceea ce priveşte „sportul rege“. Tehnicianul pandurilor nu înţelege de ce se discută tot mai puţin de jocul de fotbal, ci se alocă spaţii discuţiilor despre arbitraj sau certurilor dintre patroni. „Cel mai mult mă doare în ultimul timp că se discută foarte puţin despre fotbalul în sine, de joc, despre aşezare, dinamică. Este trecut pe ultimul loc şi pe primul loc sunt disputele dintre preşedinţi, patroni, discuţii despre arbitraje. Indiferent cât de mult sau puţin s-ar greşi, este imposibil să nu fie alocată o oră sau două pentru arbitraj. Mi se pare ilogic. Este un joc de fotbal şi pe primul plan trebuie să fie fotbalul, jocul în sine. Înainte se mai făceau emisiuni… Ovidiu Ioaniţoaia discuta fazele la toate echipele cu Andrei Vochin, discuţii despre ce aşezare au folosit, acum iei două telefoane, pui doi preşedinţi sau patroni, moderatorul aruncă mingea la fileu şi încep. Chiar nu putem să ne axăm şi pe altceva decât pe scandal şi pe arbitraj?“, s-a întrebat Grigoraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII