10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlro, la un pas de victorie

Alro, la un pas de victorie

Alro Slatina – FC Bihor 2-2
Stadion „Metalurgistul“, spectatori: 1.500.
Au marcat: Precup ‘7, Pasăre ‘47/ Pop ‘66, Mărkuş ‘90.
Alro Slatina: Tătaru – Pasăre, Vişa, Kalai, Vodiţă – Badea (‘72, Voicu), Quist, Precup, Stoica – Hebga (‘46, Ene), Bârsan (‘67, Dumitra). Antrenor: Corneliu Papură.
FC Bihor: Fîldan – Muscă, Deaconescu, Oltean, Coroian (‘51, Florean) – Danci, Lupu, Chiş, Bîrza (‘54, Pop) – Sorian, Birtalan (‘65, Mărkuş). Antrenor: Gheorghe Ghiţ.
Cartonaşe galbene: Hebga, Precup, Ene, Stoica / Fîldan.
Au arbitrat: Fl. Miron – L. Ciubotariu. C. Teodor.

Dornici de victorie după eşecul din etapa trecută în minutele de prelungiri la Mioveni, elevii lui Corneliu Papură au început bine partida cu FC Bihor Oradea, iar în minutul 7 au reuşit deschiderea scorului prin Precup, după o combinaţie cu Bârsan. Partida a continuat bine pentru Alro, slătinenii şi-au mai creat câteva ocazii până la pauză, însă nu au reuşit să trimită balonul în plasă.
Repriza a doua a început cum nu se putea mai bine pentru „aluminişti“, nou-intratul Ene trimiţând în plasa laterală din trei metri (‘46), fază care anunţa golul lui Pasăre, din minutul 47. Fundaşul oltean a reluat balonul cu capul în plasa porţii apărate de Fîldan, după o lovitură de colţ executată de Stoica, şi punctele păreau să intre în contul gazdelor. Elevii lui Corneliu Papură au mai ratat alte câteva ocazii, însă cei care au marcat au fost oaspeţii. Bihorenii au redus din handicap prin Pop, care a reluat cu capul balonul venit din corner (‘66). În minutul 73, Stoica a solicitat o lovitură de pedeapsă, dar arbitrul a lăsat jocul să continue. În ultimele secvenţe de joc, fluieraşii nu s-au pus de acord la o fază care avea să influenţeze soarta jocului, „asistentul“ de pe partea dreaptă a arătat aruncare de la margine, însă „centralul“ a ignorat decizia lui şi a fluierat lovitură liberă pentru bihoreni. Chiş a executat în careu, iar Mărkuş l-a învins pe Tătaru, cu o lovitură de cap. Aluminiştii au pierdut din nou puncte importante în ultimul minut, după partida din etapa trecută de la Mioveni.

Papură: Este nedrept ce s-a întâmplat

Principalul echipei de la malul Oltului, Corneliu Papură, a acuzat arbitrajul şi a spus despre bihoreni că formează o echipă modestă. „Ne-am creat foarte multe ocazii, păcat că le-am irosit. Singurele posibilităţi ale echipei adverse de a pătrunde la noi în careu au fost loviturile libere. Am primit două goluri din faze fixe. Cred că se impunea şi la noi aceeaşi balanţă în acordarea loviturilor libere. Am făcut un joc bun. Acum îmi dau seama cum au reuşit să câştige punctele, după cum au jucat în a doua repriză, numai prin faulturi, care li se acordă cu o mare uşurinţă. La ultimul fault, cel care a fost cel mai aproape de fază, şi anume tuşierul, a arătat aut, iar centralul a fluierat fault şi s-a înscris golul. Păcat de jocul prestat, de băieţi, de munca pe care au depus-o şi că nu au reuşit să înscrie mai multe goluri… E frustrant, e dezolant! Asta este România! Important este să ne revenim după acest semieşec. Am jucat cu o echipă tânără (FC Bihor – n.r.), susţinută din toate punctele de vedere. Bihorul este o echipă modestă, care îşi creează acţiuni numai pe lovituri libere. În rest, nu au avut nici o acţiune de atac, doar o contră… Am pierdut două puncte nemeritat, dar sperăm să le recuperăm“, a declarat Corneliu Papură.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU