15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVictor Piţurcă vorbeşte de retrogradare

Victor Piţurcă vorbeşte de retrogradare

Managerul general al Ştiinţei consideră că echipa nu a scăpat de ameninţarea matineului şi anunţă că va aduce la iarnă şase-şapte jucători care să dea forţă Universităţii.

Eliminarea Universităţii Craiova din Cupa României a scos la iveală punctele slabe ale alb-albaştrilor. Echipa dovedeşte că nu are încă maturitatea necesară pentru a duce o competiţie chiar şi pe plan intern, deşi este alcătuită dintr-un nucleu de jucători care evoluează de mult timp împreună. Apărarea, în frunte cu Dănănae şi Găman, gafează nepermis. Absenţa lui Iliev a făcut şi mai grea misiunea defensivei. Piţurcă a fost nevoit să apeleze la Dorel Stoica pentru a „plomba“ apărarea şi mai apoi l-a aruncat în luptă şi pe brazilianul Lopes, un jucător care, judecând după prestaţiile de până acum, nu are ce căuta la Universitatea. Fără meciuri în picioare, lui Dilevski îi este greu să se acomodeze. În linia mediană, Mihai Costea merită un plus faţă de evoluţiile anterioare, Piţi dovedindu-se inspirat să-l arunce în luptă pe „Nilă“ încă din primul minut. Costea II a centrat bine la golul Craiovei şi a mai pasat în două rânduri excelent pentru Stoica şi Dina. Atacul Craiovei a fost însă la pământ, simţindu-se absenţa lui Florin Costea, care miercuri seară s-a regăsit doar pe foaia de joc.

Curăţenie la iarnă

„Sunt amărât, am pierdut un joc care putea salva acest sezon. Din păcate, am pierdut după prelungiri, la 11 metri. Pur şi simplu, jucătorii au ratat, nu şi-au pregătit execuţiile bine şi asta a fost.
Mi-am felicitat băieţii, au jucat foarte bine pe alocuri. Puteam obţine victoria, în prelungiri am avut ocazii mult mai clare. Le spuneam băieţilor că pe terenul lui Dinamo trebuie să marchezi cel puţin două goluri ca să poţi învinge. Îmi pare rău şi pentru suporterii noştri! Se pare că nu e acesta anul Craiovei, vom vedea ce se va întâmpla în anii viitori. Sper să reuşim jocuri bune în campionat, pentru că nu am scăpat încă de retrogradare, mă gândesc şi la acest lucru. Vom avea o misiune dificilă duminică, Dinamo are un lot valoros numeric, au cu cine să schimbe. Nu am ce să le reproşez băieţilor, au luptat 120 de minute, au făcut tot posibilul pentru a câştiga! La iarnă, e obligatoriu să aducem şase-şapte jucători. Unii dintre cei care nu prea au jucat în ultimul timp la Ştiinţa vor pleca la altă echipă, să schimbe aerul, să joace“, a declarat după joc Victor Piţurcă la Sport.ro.
Se spune că pe lista posibililor disponibilizaţi se află brazilianul David Lopes, australianul Spase Dilevski, ambii cu contracte mari şi cu apariţii rare în echipa Universităţii în ultima vreme, Cosmin Gângioveanu şi Walter Lopez, ultimul excursionist la Craiova. Printre numele care se vehiculează că vor veni la Universitatea se află steliştii Răduţ şi Angelov, pandurii Matei şi Pintilii, gălăţeanul Antal, dar şi „eternii“ studenţi, Tibi Bălan, Varga şi Curelea.

Arbitrajul şi lipsa de experienţă, cauzele eşecului

Antrenorul Ştiinţei, Eugen Neagoe, considera după meci că arbitrul s-a grăbit să îl elimine pe Dilevski, dar a recunoscut că alb-albaştrii nu au fost prea inspiraţi la executarea loviturilor de departajare. „Jocul a fost echilibrat, putea câştiga orice echipă. Cred că Dilevski a fost eliminat uşor. Universitatea Craiova este, conform statisticilor, cea mai dezavantajată echipă. La penaltiuri, Dinamo a avut jucători mai experimentaţi, care s-au concentrat mai bine, au fost mai calmi. Nu mă aşteptam să ratăm atâtea penaltiuri, pentru că am exersat zilele trecute. Jucătorii trebuie să se motiveze singuri pentru campionat. Era importantă şi Cupa, ne doream să ajungem în semifinale, dar acum ne îndreptăm atenţia spre campionat“, a spus „Geană“.
La rândul său, patronul Adrian Mititelu, a spus că juveţii au avut ghinion: „Asta e viaţa. Deznodământul e singurul regret! Doi jucători foarte tineri s-au aflat în faţa executării
într-un meci important. Bărboianu nici măcar n-a dat rău, dar n-a intrat în poartă. Am pierdut nemeritat după cum s-a jucat. Dacă am fi câştigat, nimeni nu putea contesta victoria noastră. Sperăm să-i batem duminică. Cred că vom juca mult mai detensionat duminică şi vom avea o evoluţie mult mai bună. Ne-a copleşit miza jocului în partea a doua. Putem să prindem Europa League şi cu locul din campionat“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

24 COMENTARII