19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportAniversare pentru sportivii de la „Petrache Trişcu“

Aniversare pentru sportivii de la „Petrache Trişcu“

Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Craiova a îmbrăcat ieri straie de sărbătoare, cu prilejul împlinirii a 120 de ani de la înfiinţare.
Elevii liceului, cadre didactice, dar şi oaspeţi de onoare, de la Primăria Craiova, Prefectura Dolj, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi Casa Corpului Didactic s-au adunat în sala de sport din incinta şcolii.
Festivitatea a cuprins scurte discursuri, dar şi demonstraţii ale elevilor-sportivi de la judo (antrenor Mihai Voinea), karate (antrenor Geri Mitroi) şi lupte libere (antrenor Aurel Cimpoieru). Sportivii-campioni şi-au arătat măiestria şi au smuls ropote de aplauze din partea celor prezenţi.
„Împlinim 120 de ani de performanţe, doar şi 120 de ani de când Petrache Trişcu, omul care şi-a donat toată averea Primăriei Craiova, pentru a face această şcoală, a trecut în nefiinţă. Dimineaţa am mers la mormântul lui şi al soţiei sale, Maria, în cimitirul Ungureni, pentru a face o slujbă de pomenire. Suntem o instituţie care onorează cu mândrie dictonul «mens sana in corpore sano». În fiecare an ne dorim să obţinem mai mult cu o medalie. Anul trecut am avut 208, acum deja sunt 228 şi mai sunt trei finale de disputat. Am preluat rezultatele Şcolii Olimpia, apoi primul director al Liceului cu Program Sportiv, Mircea Alecu, a reuşit să strângă alături cadre didactice de nădejde, oameni care au făcut performanţă, culminând cu medalia de argint obţinută de spadasina Ana Maria Brânză, fosta noastră elevă, în 2008, la Jocurile Olimpice de la Beijing. În plus, ne lăudăm cu rezultate bune şi la învăţătură, toţi absolvenţii promovând examenul de bacalaureat“, a spus managerul instituţiei, Dănuţ Anghel.  

Lăudaţi de prefectul Georgescu şi viceprimarul Dincă

Prefectul judeţului Dolj, Eugen Georgescu, a catalogat liceul ca fiind unul deosebit: „Sunt onorat să particip la această aniversare. Nu este un liceu obişnuit. Este unul deosebit. Acolo unde se face sport e şi sănătate. E greu când faci sport de performanţă să faci şi carte, dar iată că aici se poate. E o mândrie pentru noi toţi de a urmări acordurile imnului naţional atunci când sportivii de la LPS «Petrache Trişcu» obţin medalii de aur. Le mulţumim antrenorilor şi sportivilor care fac cinste acestui liceu“. Viceprimarul Marinică Dincă s-a arătat încântat de sloganul şcolii „Lăsaţi copiii să vină la Trişcu“, spunând: „Mi-a plăcut mult acest slogan, de chemare către sport şi mişcare. Sala de sport îi va forma ca oameni. Mai vreau să spun că fiecărui elev îi va rămâne în suflet câte un profesor, nu pentru că a dat note mari, ci că l-a simţit aproape“.  
Un moment emoţionant a fost reîntâlnirea, după zece ani, a primei generaţii de elevi de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII