5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMeci de cupe europene în Bănie

Meci de cupe europene în Bănie

Baschetbalistele de la SCM-CSS Craiova înfruntă, de la ora 18.00, echipa Spartak Noginsk Moscova (Rusia), în al doilea meci din grupa B al FIBA Eurocup.

Iubitorii sporturilor de sală din Craiova vor putea urmări astăzi, de la ora 18.00, un meci internaţional oficial, după o pauză foarte mare. Echipa feminină de baschet SCM-CSS Craiova, cea mai bine clasată la finalul sezonului trecut dintre cele cinci formaţii ale clubului condus de Nicu Stoian, locul cinci în Divizia A, dispută primul meci pe teren propriu, contra celor de la Spartak Noginsk Moscova (Rusia), în cadrul etapei a doua din FIBA Eurocup (a doua competiţie valorică, după Euroligă), grupa B.
Oltencele au debutat în FIBA Eurocup joia trecută, când au fost depăşite, în deplasare, de către BC Horizont Minsk (Belarus), scor 92-53. „Am avut un meci greu, cu o echipă puternică, un centru olimpic al Belarusului, condusă chiar de antrenorul naţionalei Belarusului, care a obţinut locul patru la Campionatul Mondial“, a spus antrenorul craiovean Liviu Manea despre prima partidă susţinută de elevele sale în cupele europene.
Despre confruntarea de diseară cu rusoaicele, Liviu Manea a precizat: „Le-am văzut pe fetele din Moscova pe un DVD. Alcătuiesc o echipă puternică, formată numai din rusoaice, dar mult mai în vârstă. Au jucătoare peste 30 de ani. Au experienţă, dar s-ar putea ca tinereţea noastră să învingă experienţa şi forţa lor“.  
Acesta va miza în partida cu Spartak Noginsk Moscova pe 12 jucătoare. Pe lângă cele zece care au făcut deplasarea la Minsk, Lidya Whitehead, Kane Kine Fatou, Eniko Tarţa, Anca Sipoş, Janina Simionca, Roxana Constantinescu, Andreea Gligă, Adelina Ştefan, Laura Lungu şi Carmen Bonciog, din lot vor mai face parte Andra Manea şi Maria Magla.

Sipoş şi Tarţa au mai jucat în FIBA Eurocup
 
De menţionat că în echipa olteană sunt trei jucătoare care au mai evoluat în FIBA Eurocup, Eniko Tarţa, Kane Fatou şi Anca Sipoş. În plus, Sipoş şi Tarţa au experienţa partidelor internaţionale, deoarece au făcut parte din naţionala României, atât la lotul mare, cât şi la cel de perspectivă. Meciuri internaţionale, la junioare, au şi craiovencele Andreea Gligă şi Adelina Ştefan.
În campionatul intern, după încheierea turului din seria sud-est, SCM-CSS Craiova se află pe locul doi în grupă, cu cinci victorii şi doar o înfrângere.

Vor o sală plină

Participarea în premieră a unei echipe de baschet feminin din Craiova în cupele europene ar trebui să aducă la Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ un număr mai mare de spectatori, faţă de partidele din campionat, mai ales că intrarea este liberă. Oficialii SCM speră că jucătoarele vor fi susţinute de o sală plină.
„Suntem bucuroşi că după aproape trei ani şi opt luni de când s-a înfiinţat clubul, o echipă a noastră evoluează într-o competiţie europeană. Nu avem decât de câştigat pe plan sportiv în urma acestei participări şi chiar ne mândrim că jucăm în FIBA Eurocup. Ar fi frumos ca fetele să fie susţinute de un număr cât mai mare de spectatori“, a spus Nicu Stoian, preşedintele SCM.
Clubul municipalităţi mai are o reprezentantă în competiţii europene, echipa de volei feminin, care însă va disputa la Drobeta Turnu Severin meciurile din Cupa Challenge considerate pe teren propriu, deoarece sala din Bănie nu are suficiente locuri pentru a găzdui meciuri internaţionale de volei.

Programul SCM-CSS în FIBA Eurocup
11 noiembrie: SCM-CSS Craiova – Spartak Noginsk Moscova (Rusia)
25 noiembrie: SCM-CSS Craiova – BC Horizont Minsk (Belarus)
2 decembrie: Spartak Noginsk Moscova (Rusia) – SCM-CSS Craiova.
Din această grupă se pot califica în turul următor toate cele trei formaţii sau doar două, în funcţie de rezultatele obţinute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS